Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Een van de oudste biodynamische boerderijen van Hessen krijgt certificaat

Priska Hinz, de Hessische minister van Milieu, Klimaatbescherming, Landbouw en Consumentenbescherming, bezocht op vrijdag 20 augustus 2021 de Eichwaldhof in Darmstadt. Op een van de oudste Demeter-boerderijen in Hessen kon zij een indruk krijgen van wat biologisch-dynamische groenteteelt inhoudt.

Na een rondleiding op het bedrijf, waarbij de bijzonderheden van de Demeter-groenteteelt werden geïllustreerd, overhandigde Priska Hinz de familie Förster een certificaat voor het keurmerk 'Bio aus Hessen', dat garandeert dat de producten van Eichwaldhof een traceerbare Hessische oorsprong hebben.

De bijzondere biologisch-dynamische kwaliteit wordt gegarandeerd door de Demeter-certificering: de Eichwaldhof wordt sinds 1948 biologisch-dynamisch bewerkt en is daarmee een van de oudste Demeter-boerderijen in Hessen. In 1961 kreeg de boerderij het Demeter-certificaat, en vanaf 1969 werd zij beheerd door Peter en Anke Förster. Sinds 2000 runnen Michael en Beate Förster de boerderij in de tweede generatie. "De familie Förster, vooral de in juli overleden senior Peter Förster, heeft decennialang een blijvende invloed gehad op onze regionale vereniging en heeft veel impulsen gegeven voor Demeter en de biologische landbouw buiten de regio", benadrukt Andrea Schürgers, vertegenwoordiger van de Demeter-directie in het westen voor de regionale groep Hessen.

Priska Hinz was onder de indruk van haar bezoek en feliciteerde de Eichwaldhof: "Deze Demeter-boerderij heeft terecht het bio-keurmerk van Hessen verdiend. De vereisten om voor het keurmerk in aanmerking te komen, worden in de hele waardeketen verzameld. Ze worden regelmatig opnieuw geëvalueerd."

Ute Rönnebeck, vertegenwoordiger van het voltallige bestuur van Demeter  heette de Hessische minister van Landbouw welkom. In een gesprek met haar maakte zij duidelijk dat de bevordering van regionale waardeketens, zoals die met name in de Hessische modelregio's wordt nagestreefd, succes belooft voor de ambitieuze expansie van de biologische landbouw.

De uitnodiging voor de uitreiking van het certificaat werd aanvaard door belangstellende vertegenwoordigers van het bestuur, de vereniging van districtshoofden, het afzetbedrijf 'Gutes aus Hessen' en de modelregio's.

Bron: Demeter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven