Tineke van den Berg volgt Jan Schrijver op als voorzitter Stichting Demeter

Jan Schrijver van Demeter bedrijf de Lepelaar heeft tijdens de bestuursvergadering van 15 juli het voorzitterschap van Stichting Demeter overgedragen aan Tineke van den Berg van de Stadsboerderij in Almere.

Jan Schrijver heeft in zijn termijn als voorzitter vooral uitgedragen aan de achterban om ‘trouw te blijven aan je idealen’. Daarmee was hij een rustgevend baken in een tijd waarin polarisatie en emoties soms hoogtij vieren. Jan heeft Demeter niet alleen naar buiten toe gepresenteerd, maar had ook veel oog voor het personeel en het werk van het bureau en de commissies.

In de afgelopen jaren is Stichting Demeter onder Jan’s voorzitterschap onder andere gestart met licentiehouders-bijeenkomsten om de verbinding met alle Demeter keurmerkhouders te versterken. Demeter is de afgelopen jaren gegroeid in bekendheid en aantal licentiehouders.

Tineke van den Berg wil Demeter veel zichtbaarder maken naar de samenleving. Foto: Annelijn Steenbruggen  

Tineke van den Berg gaf op de BioBeurs van 2020 in haar Boerentroonrede al blijk van haar visie en ambitie met een oproep aan onze boeren om te durven dromen. ‘Een droom is een punt aan de horizon die energie geeft.’  Zo is voor Tineke samen met Tom ooit de Stadsboerderij in Almere begonnen. Een bedrijf dat nog voortdurend in ontwikkeling is, met ook een tweede locatie Vliervelden.

Tineke roept collega-boeren daarom op om altijd weer verder te kijken en te werken aan verbinding met de bodem en met de omgeving, het landschap en de mensen die daar wonen. Tineke roept specifiek op om verder te werken aan het sluiten van kringlopen, en daarbij te streven naar een opwaartse spiraal van gezondheid van bodem tot mens en maatschappij. Eén van haar idealen met Stichting Demeter is om onze boeren en ons verhaal veel zichtbaarder te maken in de samenleving.

In september wordt in bijzijn van de Commissies van Demeter op passende wijze afscheid genomen van Jan Schrijver als voorzitter.

Voor meer informatie:
Stichting Demeter
0343 522355
info@stichtingdemeter.nl
www.stichtingdemeter.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven