Santa Elena zou de eerste Ecuadoraanse biologische provincie kunnen worden

De Ecuadoraanse provincie Santa Elena zou dankzij haar 3.500 hectare gecertificeerde biologische teelt van voornamelijk banaan, moringa, aloë vera en cactusvijg door de regering van het Zuid-Amerikaanse land kunnen worden uitgeroepen tot de eerste biologische provincie van Ecuador.

Afgelopen woensdag werd dit voorstel aangekondigd door Tanlly Vera, minister van Landbouw, Julio César Paredes, CEO van het Agentschap voor de Regulering en Controle van Plant- en Diergezondheid (Agrocalidad), José Daniel Villao, prefect van de provincie Santa Elena en technici van het Uitvoerend Secretariaat van de Inter-Amerikaanse Commissie voor Biologische Landbouw (CIAO).

Minister Vera bevestigde dat het een van de doelstellingen van de regering is om van Ecuador niet alleen een van de belangrijkste teeltgebieden ter wereld te maken, maar ook een prominente leverancier van veilig voedsel voor binnen- en buitenland.

De biologische teelt vertegenwoordigt momenteel 1% van het totale teeltareaal in Ecuador en bedraagt 47.898 hectare. Er zijn 13.513 biologische telers - waarvan 98% kleinschalige familiale teeltbedrijven – gegroepeerd in 78 telersverenigingen.

Bron: eluniverso.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven