Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Composteerbare en recyclebare AGF-sleeveverpakking

De duurzame, composteerbare en recyclebare verpakkingslijn van CKF is uitgebreid met een nieuwe milieuvriendelijke oplossing in de vorm van een papieren sleeveverpakking.

CKF ontwierp en testte de papieren sleeves voor een verscheidenheid aan verse AGF, waaronder appelen, kiwi's, avocado's en zachtfruit. De resultaten konden rekenen op bijval van het internationale klantenbestand van Earthcycle en de verpakking is opgenomen in nieuwe programma's zodat zij nog deze maand in de winkelschappen te vinden zal zijn.

De Earthcycle tray of punnet met een papieren sleeve werd ontwikkeld om in te spelen op de groeiende wens van consumenten om het gebruik van wegwerpplastic terug te dringen. De papieren sleeve biedt consumenten een geheel plasticvrije verpakking die geschikt is om thuis gecomposteerd te worden en die recyclebaar is.

"Het komt er eenvoudigweg op neer dat je goed naar je klanten moet luisteren," zegt Brad Dennis, vicedirecteur sales en marketing. "Met name op de Europese markt horen we dat consumenten het aandeel plastic verpakkingen willen verminderen en deze papieren sleeve is daarom een ideale keuze."

CKF nam JASA Packaging Solutions in de arm, dat gespecialiseerd is in geautomatiseerde sleeving-oplossingen. "We zijn ons bewust van de behoefte aan geautomatiseerde verpakkingssystemen in de AGF-sector en onze oplossing beantwoordt aan de hoge eisen die onze klanten stellen aan prestaties en snelheid," vertelt Sandra Somford, directeur van JASA Packaging Solutions.


PackCo, een verpakkingsadviesbureau in Valencia, is ook actief betrokken bij de ontwikkeling van sleeve-oplossingen. "Veel van onze klanten, waaronder Ballberry, willen zich met hun producten in het winkelschap onderscheiden en tegelijk oog houden voor de ecologische footprint van hun bedrijf," zegt Michael Stephen, creatief directeur van PackCo. "Het productaanbod en de diepte van de Earthcycle-punnets maken deze verpakking geschikt voor het verpakken van zachtfruit en bieden 'een leeg doek' dat ons de mogelijkheid geeft om de merken van onze klanten te promoten.

Voor meer informatie:  
Brad Dennis
CKF, Inc.
+1 (416) 249 2272
bdennis@ckfinc.com 
www.ckfinc.com 

Publicatiedatum: