Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Franse wijnen van Neleman krijgen direct hoge scores

Mede dankzij de succesvolle sharefunding rondes, waarbij meer dan 2500 mensen totaal 3,5 miljoen in Neleman investeerden, heeft Neleman de beloofde Franse biologische wijnen gemaakt. Een serie van drie uit Pay d'Oc en 1 wijn uit de Corbières, die alle vier direct hoge scores kregen van wijnjournalist Harold Hamersma (DGH).

In Frankrijk heeft Neleman samengewerkt met de ervaren wijnmaakster Katrina Müller, en zij heeft samen met het Neleman team de volgende wijnen gemaakt:

Neleman Edition d'Art Viognier
De Grote Hamersma 8,5
Viognier zoals we Viognier graag zien, vol, rijk, met aroma’s van bloemen en rijp fruit als perzik en abrikoos. De druiven voor deze wijnen komen uit de Zuid-Franse regio Pays d’Oc waar de omstandigheden ideaal zijn voor het maken van biologische wijnen van topkwaliteit. De druiven worden ’s nachts geoogst voor het behoud van frisheid in de druif. Hierdoor is de wijn mooi vol en rond maar door de verfijnde zuren ook heerlijk verfrissend en opwekkend.

Neleman Edition d'Art rosé
De Grote Hamersma: 8,5
De bijzondere mix van de grenache noir en petit verdot levert een zeer aangename, fruitige rosé op met in geur en smaak duidelijk tonen van klein bosfruit als wilde aardbeien en rode bessen aangevuld met wat tijm en rozemarijn.

Neleman Edition d'Art Carignan
De Grote Hamersma 8+
Wijn gemaakt van de typisch Zuid-Franse druif Carignan. Zorgt voor veel gul sap met aroma’s van zwarte bessen en bramen aangevuld met een tikje kruidigheid. De smaak is vol en rond met een fluweelzachte afdronk, verleidelijk lekker.

Neleman Lumière rosé
De Grote Hamersma 9-
De klapper tot nu toe van de Franse wijnen (in de serie Lumière volgt nog een rode en volgend jaar een witte). Typische Zuid-Franse rosé zoals ze alleen daar gemaakt kunnen worden in de zo kenmerkende lichte roze kleur. In samenwerking met een oude bekende van Neleman, een van de oudste biologische wijnhuizen van Frankrijk.

Voor meer informatie: natasja@neleman.es en www.neleman.org 

Publicatiedatum: