"De eerste in Nederland die thee op deze manier verpakt"

Tea Bar en Convex Europe vinden elkaar in plasticvrije EarthPouch

Tholen - Tea Bar heeft plasticvrije stazakken laten ontwikkelen voor hun thee. De nieuwe verpakking is gemaakt van papier met een heat-sealable coating op waterbasis. "We wilden al jaren een verpakking die te recyclen was bij het oud papier, gemaakt van FSC-papier. Ook gingen we voor 100% gecertificeerd plasticvrij en wilden we geen cellulosefolie met PVDC-coating aan de binnenkant. Hij moest verder biologisch afbreekbaar zijn en bedrukt worden met inkt op waterbasis. Daar komt bij dat de verpakking geschikt moest zijn voor de meest gearomatiseerde theesoorten van Tea Bar, door middel van een hoge barrière", vertelt Fenje Bolt die Tea Bar samen met Sara Verver opgericht heeft.

In overleg met Jörgen Jonker van Convex Europe kwamen ze uit bij de EarthPouch. "Tea Bar is de eerste in Nederland die gebruikmaakt van deze manier van verpakken voor thee. Door de EarthPouch samen uit te lichten hopen we dat meer ondernemers deze duurzame keuze durven te maken voor hun business. Naast de bekende kunststof verpakkingen voor koffie en thee, wordt het tijd dat ook hiervoor gekeken gaat worden naar andere alternatieven."

Historie
Tea Bar is in 2008 opgericht als een zelfschep-theewinkel. In de winkel op de Haarlemmerdijk in Amsterdam hebben ze altijd een brede range aan biologische theesoorten gevoerd en ontwikkeld. Tea Bar is Skal-gecertificeerd. "De drempel wegnemen voor mensen om losse thee te gebruiken door te verrassen met unieke smaken is de basis geweest voor onze start."

Focus op online
Tea Bar is sinds 2018 enkel online actief. Om online grotere stappen te kunnen zetten besloten oprichters Fenje Bolt en Sara Verver om de winkel te sluiten. "We hadden online toen al een enorme groei doorgemaakt. Inmiddels zijn onze webshopprocessen een stuk verbeterd. En we hebben, ondanks dat we als horecaleverancier een zware tijd hebben gehad door de coronamaatregelen, het afgelopen jaar mooi ons hoofd boven water weten te houden door gerichte marketing en productinnovatie."

Voor meer informatie:
Fenje Bolt
Tea Bar BV
Business Centrum Gooi
Office 2.22
Baarnsche Dijk 4
3741 LR Baarn
020 3020782
horeca@teabar.nl 
www.horeca-teabar.nl 

Jörgen Jonker
Convex Europe B.V.
Lindenhof 9
8051 DD Hattem
0578-769079
info@convexeurope.nl 
www.convexeurope.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven