Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opmars van de 'schone' paddenstoel met vitamine C-booster acerola

Bij Smart & Zo, groothandel in natuurproducten, zijn nu ook de producten van Pure Mushrooms verkrijgbaar. "Paddenstoelen zijn dé trend op dit moment. Online en offline zien we de vraag sterk toenemen. Als supplement winnen ze aanzienlijk aan terrein in de gezondheidsbranche. Ook steeds meer therapeuten verwerken paddenstoelsupplementen in de behandeling", aldus Marco de Vijlder, directeur van Smart & Zo.

"Maar door de toenemende vraag neemt ook de roep om kwalitatieve en natuurlijke paddenstoelsupplementen toe. Want niet elk paddenstoelsupplement is even goed. Wanneer de kwaliteit niet optimaal is van de paddenstoel of wanneer het niet biologisch is, heeft dit toch gevolgen voor de werking. Daarom hebben wij in onze zoektocht naar paddenstoelsupplementen extra gelet op belangrijke certificaten met betrekking tot kwaliteit, vegan en natuurlijk biologisch. We hebben op dit moment een aantal hele mooie paddenstoelmerken in ons assortiment, waarbij er één uitspringt: Pure Mushrooms."

Gebaseerd op Traditionele Chinese geneeskunde 
Pure Mushrooms is nog relatief nieuw. Wat maakt dit merk zo onderscheidend? "De productie en samenstelling van de supplementen", antwoordt Marco direct. "Ver van de bewoonde wereld in de ongerepte natuur van China staan traditionele paddenstoelboerderijen. Boerderijen waarbij de kunst van het kweken is gebaseerd op de Traditionele Chinese geneeskunde en eeuwenlang is doorgegeven van generatie op generatie. Zij hebben een authentieke manier ontwikkeld om paddenstoelen zo te kweken dat ze zuiver en puur zijn en de maximale hoeveelheid voedingsstoffen bevatten. Dit kweekproces gaat daarom ook heel langzaam. Bij deze boerderijen draait het niet om tijd, maar om kwaliteit. Alle paddenstoelen worden gekweekt in hun natuurlijke habitat of op een natuurlijke voedingsbodem."

Dat deze boerderijen in China staan is ook niet gek volgens Marco. "De wijsheid en kennis over deze paddenstoelen vindt haar oorsprong in China. In de Traditionele Chinese geneeskunde worden paddenstoelen al eeuwen succesvol ingezet. Zij hebben er de meeste ervaring mee, weten de behandelmethodes én hoe je paddenstoelen goed moet kweken zodat het eindproduct de meeste voedingsstoffen bevat. Waarom zou je het niet bij de oorspronkelijke bron vandaan halen?"

"Een goed kwaliteitsverhaal"
Bij Smart & Zo merken ze dat voor consumenten kwaliteit van voedsel en supplementen steeds meer een rol speelt. "Wat ons met name zo aantrekt bij Pure Mushrooms is de transparantie en kwaliteit van de producten. Je weet met deze producten precies wat er in je winkel staat, hebt een goed kwaliteitsverhaal en een onderscheidend merk", vertelt hij. "Nadat alle paddenstoelen volgens de oude gebruiken zijn gekweekt, worden ze naar Duitsland verscheept waar ze worden gecontroleerd, getest en verwerkt tot het eindproduct. Alle supplementen genieten om die reden van een hoogwaardige productie op gecertificeerde Duitse en Oostenrijkse productielocaties. Maar naast deze Duitse kwaliteitsstandaard hebben ze nog een hele rits aan certificeringen om de kwaliteit van hun supplementen verder te onderbouwen." Pure Mushrooms beschikt over de volgende certificeringen:  

  • Biologisch gecertificeerd (Skal)
  • IFS Food (International Featured Standard – Food)
  • Vegan gecertificeerd (Vegan Society) 
  • GMP-certificering (Good Manufacturing Practice) 
  • ISO 22000

Naast de certificeringen geeft Pure Mushrooms ook volledig inzicht in wat er in hun supplementen zit per productbatch. "Pure Mushrooms laat elke productbatch controleren door een extern laboratorium op tal van factoren, zoals kleur, geur, smaak, compressiedichtheid en vreemde niet-natuurlijke componenten zoals plastic, steentjes of metalen. Op de website van Pure Mushrooms kun je alle analyses per productbatch terugkijken."

Waarom is biologisch zo belangrijk voor paddenstoelen? 
Maar tussen alle certificeringen is een biologische certificering de belangrijkste voor paddenstoelen. Marco legt uit: "Paddenstoelen zijn de schoonmakers van de natuur. Kies dan voor een biologisch supplement. Paddenstoelen hebben namelijk het vermogen verontreinigen zoals pesticiden en chemicaliën uit de bodem op te nemen. De bodem waar de paddenstoel op groeit moet daarom vrij zijn van gifstoffen. Met biologisch weet je zeker dat het supplement vrij is van schadelijke stoffen. Pure Mushrooms is als één van de weinige paddenstoelsupplementen volledig biologisch gecertificeerd. Daarbij zijn de supplementen ook geschikt voor vegans."

Paddenstoelen gecombineerd met acerola 
Naast het productieproces heeft Pure Mushrooms volgens Marco nog een ander bijzonder voordeel. "Alle supplementen bevatten 20 milligram acerola. Acerola is een tropische vrucht die boordevol vitamine C zit. Het is een krachtige superfood en antioxidant. Vitamine C is van onschatbare waarde voor het functioneren van het lichaam. Het draagt bij aan allerlei processen die ervoor zorgen dat we ons jong en vitaal blijven voelen. Volgens Pure Mushrooms is het de perfecte combinatie tussen de antioxidant acerola en het unieke voedingsprofiel van de paddenstoel. De combinatie tussen paddenstoelen en de natuurlijke vitamine C van acerola is uniek. Je ziet nog geen enkel supplement die dit aanbiedt. Terwijl het voor de gebruiker een waardevolle toevoeging is. Echt een unique selling point", vertelt Marco.

Het assortiment 
Pure Mushrooms is verkrijgbaar bij de groothandel Smart & Zo. Daar bieden zij zes verschillende supplementen aan, waaronder: Chaga, Reishi, Cordyceps, Lion's Mane, Chill mix en Fit mix. 

Voor meer informatie:
Smart & Zo
De Trompet 1715
1967 DB Heemskerk
+31 (0)85 8770208
info@smartenzo.com   
www.puremushrooms.nl  

Publicatiedatum: