Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rick Verhoeckx, Verhoeckx Paddenstoelen & Fruit

"Hele paddenstoelenpakket buiten witte champignons maakt groei door"

Tholen - Traditiegetrouw is de afzet van champignons wat kalmer in de zomerperiode. "Zeker na de warme dagen die we eerder deze maand hadden, viel de afzet terug. Nu is er een kleine opleving, maar het zijn niet de aantallen die we in de winter gewend zijn", vertelt Rick Verhoeckx van Verhoeckx Paddenstoelen & Fruit uit Kerkdriel.

Prijstechnisch verandert er voor het bedrijf niet erg veel, omdat het bij haar meeste klanten jaarcontracten heeft, waardoor het wat minder afhankelijk is van de dagmarkt. "Maar we doen wel wat minder aantallen, terwijl het aanbod vrij hoog ligt", vertelt Rick. Verhoeckx heeft hoofdzakelijk klandizie op de Noorse en Nederlandse markt.

"Verder zie je het aanbod wilde paddenstoelen, zoals cantharellen momenteel wat toenemen. In feite zie je dat het hele paddenstoelenpakket buiten de witte champignons door de loop der jaren groeit. Zo doen ook eryngii en shiitake het de laatste tijd erg goed. Ook de afzet van bio-paddenstoelen heeft sinds Corona een vlucht genomen", besluit Rick.

Voor meer informatie:
Verhoeckx Paddenstoelen & Fruit
Hoorzik 25
5331 KJ Kerkdriel
Paul: +31 (0)418 63 14 93
Brent: +31 (0)6 27 51 33 37
info@verhoeckxenzn.nl 
www.verhoeckxenzn.nl