Onderzoek naar het scheiden van biologische reststromen

In opdracht van Bionext en Reudink doet een groep masterstudenten van de Wageningen Universiteit onderzoek naar de mogelijkheden van het scheiden van biologische reststromen binnen de voedingsindustrie. Momenteel worden namelijk veel reststromen van biologische productlijnen gemengd met conventionele reststromen. Deze nutriënten gaan op deze manier verloren voor de biologische kringloop en ontnemen de biologische veehouderij de kans meer circulair te worden.

Verscheidene bedrijven uit de voedingsindustrie worden gecontacteerd en geïnterviewd over de mogelijkheden van het scheiden van biologische reststromen. Er wordt vooral onderzocht welke obstakels en kansen er voor deze bedrijven zijn op de weg naar volledige scheiding. Deze obstakels zijn bijvoorbeeld technisch, economisch of logistiek van aard. De kansen zijn onder andere een hogere prijs van biologische reststromen en verdere verduurzaming van het bedrijf en haar imago. Het team van studenten, Reudink en Bionext denken graag mee over scheiding van de reststromen om de biologische kringloop verder te kunnen sluiten. 

Bedrijven die willen bijdragen aan dit onderzoek of ideeën hebben over de mogelijkheden kunnen tot 20 juni contact opnemen met Team FoodLoop via marieke.brederveld@wur.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven