Groeiende vraag helpt toename in omschakeling biologische grond in VK

Consumenten veranderen hun gewoonten in de richting van meer biologische voeding. Volgens het laatste rapport over biologische statistieken voor 2020 van het Department for Environment Food and Rural Affairs volgen telers in het Verenigd Koninkrijk dit voorbeeld.

Volgens de Soil Association Certification, die meer dan 70% van alle in het VK verkochte bio-producten certificeert, is er een toename van meer dan 11% in de omschakeling van land naar gecertificeerd biologisch en die toename is waargenomen in op één na alle afgelopen zeven jaar.

Producebusinessuk.com citeerde Soil Association Certification Senior Business Development Manager Sophie Kirk als volgt: "Wij zijn blij met deze Britse cijfers van DEFRA, die een positieve groei en vertrouwen in de biologische sector laten zien. Het areaal dat momenteel wordt omgeschakeld naar biologisch met Soil Association Certification is zelfs nog sneller gegroeid met een stijging van 24% in het jaar tot maart 2021. De stimulans voor telers om over te schakelen op biologische landbouw is een directe reactie op: de aanzienlijke en aanhoudende groei van de vraag naar bio-producten door de pandemie; de beschikbaarheid van overheidssteun voor biologische landbouw in sommige delen van het VK; de technologische verbeteringen op het gebied van biologische landbouw; en de groeiende belangstelling van consumenten en landbouwers voor landbouw die meer voordelen oplevert voor het milieu en het klimaat."

De tendens naar biologische akkerbouw, die vorig jaar met 7% is toegenomen, is niet alleen uniek voor het VK. In heel Europa schakelen tuinbouwbedrijven over, onder druk van de EU-doelstelling om tegen 2030 voor 25% biologisch te telen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven