Biologisch frambozenclubras 'Adelita' presteert goed in Mexico

Het Mexicaanse frambozenseizoen is in volle gang en het seizoen zal naar verwachting nog tot half juli duren. De afgelopen jaren heeft North Bay Produce en haar partnertelers veel moeite gestoken in de omschakeling van conventionele naar biologische rassen met als resultaat dat 30% van de frambozen van het bedrijf nu biologisch worden geteeld. 

"We werken nu met het ras Adelita, dat in Spanje door Planasa werd ontwikkeld," vertelt Ryan Lockman van North Bay. "Het is een clubras met een goede externe kwaliteit, houdbaarheid, maten en smaakprofiel." Adelita is zeer geschikt voor het klimaat en de hoogteligging in Mexico. "Dit maakt het mogelijk om smaakvolle, biologische frambozen te telen. "De levensduur van de Adelita-plant bedraagt slechts drie jaar en in het eerste jaar geeft zij de hoogste opbrengsten. Clubrassen zijn heel gewoon geworden bij frambozen en cruciaal voor de groei van de sector wereldwijd.  

Links: het ras Adelita

Dit jaar lijkt de groeiende vraag naar biologisch zachtfruit aan te houden. "We zien dat de vraag naar biologische producten ieder jaar verder toeneemt en dit geldt ook voor biologische frambozen. Deze categorie is het afgelopen jaar sterk gegroeid," vervolgt Lockman. 

De frambozen van het bedrijf worden direct van het veld naar het koelhuis in Mascoutah, Illinois, vervoerd, even buiten St. Louis. "Van daaruit kunnen we binnen 24 uur aan vrijwel alle locaties in de VS leveren," zegt hij. "De recente logistieke problemen waren een uitdaging, maar omdat ons koelhuis centraal gelegen is in Noord-Amerika hebben we de problemen tot een minimum weten te beperken."

Zeta Gimenez, directeur inkoop van North Bay Latijns-Amerika, met één van de telers van het bedrijf, die laat zien hoe hij in Mexico frambozen teelt in tunnels.

Eerder dit jaar lanceerde North Bay nieuwe verpakkingen voor haar biologische frambozen. 

Een nieuwe verpakking voor biologische frambozen.

Voor meer informatie: 
Ryan Lockman
North Bay Produce
+1 (231) 946-1941
rlockman@northbayproduce.com
www.northbayproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven