Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Herbruikbaar wattenstaafje inspireert tot meer alternatieven

Wist u dat er dagelijks 1,5 miljard wattenstaafjes worden geproduceerd? Deze kleine accessoires behoren tot de top 10 van afval verantwoordelijk voor de wereldwijde vervuiling van oceanen en stranden. Maar dat is niet alles. Voor een wattenstaafje moet u ook rekening houden met de productie en de oogst van het katoen alsook met de samenstelling en verpakking in de fabriek. Voeg daarbij de CO2-uitstoot toe door de vele vervoersmiddelen, van wegvervoer tot scheepvaart, voor dat het product uiteindelijk in de winkel wordt gekocht. Kortom, dit alles voor een accessoire dat maar één keer gebruikt wordt en vervolgens door het toilet wordt gespoeld en op onze stranden belandt.

Over herbruikbaar wattenstaafje LastSwab
In 2019 lanceerde het merk LastObject LastSwab, het nieuwe duurzame alternatief voor single use wattenstaafjes. LastObject is een Deens merk waarvan de missie is om de ergste alledaagse accessoires voor eenmalig gebruik te vervangen door duurzame en herbruikbare alternatieven. De drie oprichters van het merk hebben een duidelijk doel voor ogen: elk accessoire dat ze ontwikkelen moet minstens 1000 wegwerpalternatieven kunnen vervangen. Door een innovatief wattenstaafje te ontwikkelen dat meer dan 1000 keer kan worden hergebruikt, heeft het merk haar belofte gehouden.

Twee varianten
Wat LastSwab zo succesvol maakt, is simpelweg het feit dat het ontworpen is opdat het aangepast zou zijn aan de gebruiksgewoonten gekoppeld aan een klassiek wattenstaafje. Zowel op vlak van vorm als van efficiëntie, is LastSwab visueel identiek en wordt het op dezelfde manier gebruikt als een wattenstaafje voor eenmalig gebruik. LastSwab, dat samengesteld is uit flexibel en niet-toxisch kwaliteitsmateriaal, bestaat uit een staafje uit nylon en uiteinden uit TPE. Bovendien bevindt het wattenstaafje zich in een 100% biologisch afbreekbaar hoesje. Dit accessoire werd ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn en gemakkelijk te wassen met een beetje zeep en water. LastSwab bestaat in twee verschillende versies: LastSwab Basic dat hobbelige, soepele uiteinden bevat om uw oren zachtjes schoon te maken en LastSwab Beauty om make-up aan te brengen en bij te werken.

3 alternatieven om meer dan 5000 wegwerpaccessoires te vervangen
Na een overweldigend succes, heeft het Deense merk echter niet op zijn lauweren gerust. Na LastSwab lanceerde het Deense merk LastTissue, het pakje herbruikbare zakdoeken dat toelaat om meer dan 3000 single use zakdoeken te vervangen; en vervolgens LastRound, een alternatief op single use make-up wattenschijfjes, dat meer dan 1750 keer kan worden hergebruikt. De 3 huidige producten van het merk kunnen in hun eentje meer dan 5.000 single use accessoires vervangen. Beeld u dus even in welke positieve impact 1.000, 10.000 of zelfs 1 miljoen mensen zouden kunnen hebben dankzij LastObject.

Rechts LastSwab Basic en LastSwab Beauty

Overal in Nederland beschikbaar
Wat zal het volgende innovatieve alternatief zijn dat LastObject zal lanceren? Eén ding is zeker, het merk wil graag helpen om onze impact op het milieu te verminderen. LastObject accessoires zijn online beschikbaar of overal in Nederland in bio- of zero waste winkels. Hier zijn enkele winkels waar u ze kunt vinden:
Online: Leven Zonder Afval, Bag Again, Green Jump. In fysieke winkels: Ecomondo, Mimint, Clevers Concept Store. Klik hier voor de store locator.

Voor meer informatie: info@kamistore.com en www.kamistore.com 

Publicatiedatum: