Tripel K brouwer introduceert nieuw bier

"Dit wordt een van onze toppers"

Tholen - De David, het beroemde werk van Michelangelo moet sinds kort zijn naam delen met een nieuw bier van Brouwerij Biosenza. DAVID 8.5 Strong Blond heet dit bier voluit en hoewel het nog maar kort op de markt is, durft Kristof Vanhees al te zeggen dat het een topper wordt.  

Hoge verwachtingen
Brouwerij Biosenza staat bekend om de biologische Tripel K bieren, die in België en Nederland worden verkocht. Dat zaakvoerder Kristof Vanhees voor zijn nieuwe bier een andere naam koos, is daarom opvallend. “Ik heb gekozen om het bier naar mijn broer te vernoemen, met wie ik een speciale band heb”, legt hij uit. “Dit bier is gemaakt van dezelfde hopsoorten als de bekende Duvel. Het levert verassend goede resultaten op. De hop komt goed tot zijn recht. Het heeft citrus in geur en smaak en is daarmee een fris bier die het zeker in de zomer goed zal doen.” De positieve reacties in onder meer de bierliefhebbersapp Untappd zorgen ervoor dat Kristof hoge verwachtingen heeft. “Ik denk dat dit naast de Tripel K Blond, ons eerste bier, een van de toppers gaat worden waar we veel volume van kunnen uitzetten. Daar ben ik van overtuigd.” 

Zachtzure kriek
Een andere nieuwkomer in het assortiment is de Tripel K Kriek. Daarmee staat de teller van de brouwerij nu op vier. “Voor deze kriek hebben we de beste zure kersen gebruikt die we konden vinden. Het is een zachtzure kriek geworden waarbij de biersmaak behouden blijft. Er zitten geen restsuikers in. Alle suikers zijn omgezet naar alcohol. Dat is anders dan de meeste commerciële bieren die over het algemeen veel zoeter smaken. Hij is daarom anders dan mensen verwachten. Men vindt de krieken op de markt ofwel heel zoet of juist te zuur. Smaken verschillen en dat geeft wisselende beoordelingen.” Toch zal Kristof daarom de receptuur niet aanpassen. “Het is onze bedoeling om te onderscheiden. Dat doen we met deze kriek. We gaan het niet ineens zoeter maken.” 

Tripel K Blon, Tripel K Donker, de Tripel K Kriek en de DAVID 8.5 Strong Blond

Verdubbeling van volume
Kristof is positief gestemd over het komende jaar. “Ik zie een tendens dat meer brouwerijen biologische bieren op de markt zetten. Het is echt een groeimarkt. Bier wordt er tenslotte niet slechter van als het van biologische ingrediënten gemaakt wordt. Zelf verwacht ik dit jaar twee keer zoveel volume te gaan draaien dan vorig jaar. Van 15.000 liter naar 30.000 liter. Zeker nu er perspectief is dat de horeca weer open mag. Alhoewel het nog onduidelijk is aan welke voorwaarden horecaondernemers zich moeten houden.” Kristof, die zelf een biologische winkel had, verkoopt zijn bieren daarnaast aan groothandels en consumenten. Aan het begin van de coronacrisis vorig jaar vertelde hij dat de verkoop in supermarkten enorm was gestegen. 

Verkooppunten
In Nederland is Tripel K via Udea bij Ekoplaza te koop. De DAVID 8.5 Strong Blond is nog niet overal te verkrijgen waar de Tripel K bieren worden verkocht. “Daar wordt aan gewerkt. Intussen zijn alle bieren via de webshop van Streekmarkt.be te koop. Daar zijn we twee weken geleden mee begonnen. Onze bieren worden opgenomen in allerlei streekpakketten. De eerste bestelling ging naar Zweden”, vertelt Kristof. “Verder zijn we bezig om export naar het Verenigd Koninkrijk op te zetten en zoeken we naar nieuwe partners om de verkoop in Nederland uit te breiden.” 

Voor meer informatie:
Brouwerij Biosenza
Kristof Vanhees
+32 (0)486 584 383
www.tripel-k.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven