Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anne Baumuller, Naturalvi

Een plasticvrije verpakking voor platte perziken en kleinfruit

Naturalvi, dat binnenkort het 30-jarig jubileum viert, is gespecialiseerd in de productie van papieren bakjes voor groenten en fruit. Nu deze sector op zoek gaat naar alternatieven voor plastic nu de nieuwe Franse anti-afvalwet in werking is getreden, neemt de vraag explosief toe. "Begin 2019 moesten we al 's nachts drie keer zo snel werken als voorheen. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, hebben we een nieuwe productielijn gebouwd. Die lijn is eind 2020 in gebruik genomen en is sinds begin januari 2021 volledig in bedrijf," vertelt Anne Baumuller, manager bij Naturalvi.

Platte perziken en kleinfruit
Naturalvi biedt papieren verpakkingen aan voor een grote hoeveelheid groenten en fruit, in verschillende formaten en voor verschillende fruitvormen en -formaten. Dit jaar lanceert het bedrijf twee nieuwe producten. "Om te beginnen bieden we nu ook verpakkingen met uitsparingen aan voor platte perziken. Er was nog niet eerder een plasticvrije oplossing voor dit soort fruit op de markt en op dit moment zijn wij de enige die het aanbieden." Vorig jaar heeft Naturalvi proeven gedaan met twee Spaanse telers van platte perziken. Omdat alles goed is verlopen, zijn de verpakklingen met uitsparingen voor de oogst van 2021 inmiddels overal verkrijgbaar.

40 x 30 in 4 rijen

50 x 30 in 5 rijen

Het tweede nieuwtje van dit jaar: verpakkingen met uitsparingen voor kleinfruit. "De situatie is vergelijkbaar met die van platte perziken. Er waren bijvoorbeeld niet veel plasticvrije oplossingen voor pruimen en abrikozen. Daarom hebben wij besloten verpakkingen met uitsparingen te ontwikkelen die gebruikt kunnen worden om klein fruit tot maat 76 te verpakken. Daarvóór waren we gestopt bij maat 51."

30-jarig jubileum
Volgende maand viert Naturalvi het 30-jarig jubileum. "De grondlegger van het bedrijf was een visionair die de eerste 28 jaar actief was binnen de groene verpakkingsindustrie, tot voor kort een nichemarkt. Sinds 2 jaar is Naturalvi meer dan ooit gegroeid, dankzij de ecologische transitie waar consumenten om vragen en die de overheid bedrijven (haast) oplegt. Het is altijd ons doel geweest om iets anders te doen, iets dat ecologisch verantwoord is."

Naast de duurzame voordelen van papier ten opzichte van plastic, geeft Anne ook aan dat het vasthouden van vocht en een goede ventilatie van papier zorgt voor een goede luchtvochtigheid, waardoor het fruit beter en langer bewaard kan blijven.

Voor meer informatie:
Anne Baumuller
Naturalvi
+33 (0) 3 88 07 27 80
a.baumuller@naturalvi.fr 
www.naturalvi.com