Studenten vermeerderen zaden van Black Cherry

Studenten van de 'leer-tuinderij' waar derdejaars Warmonderhoffers een jaar lang mogen ondernemen, hebben voor de Zaderij de zaden vermeerderd van de Black Cherry. Nu zijn de zaden verkrijgbaar in de webshop van de Zaderij.

Foto's: De Zaderij

De Black Cherry is een kleine donkerrode tomaat die in lange losse trossen groeit met een gemiddeld vruchtgewicht van 20-25 gram. De plant geeft een open gewas waarmee prettig te werken is. "Het ras is middenvroeg en niet een van de meest productieve, maar wel een van de lekkerste. De smaak wordt omschreven als complex en aromatisch", aldus de Zaderij. Black Cherry is verwant aan zwarte of donker gekleurde tomaten uit Rusland en Oekraïne, maar dit ras uit 2003 is geselecteerd uit een kruising door Vince Sapp uit Florida.

Patentvrij
De Zaderij is een coöperatie van boeren, tuinders en zorgboerderijen die zich beijvert voor het telen en vermeerderen van zaden voor patentvrije, reproduceerbare groentenrassen. Groenten en fruit zijn van iedereen, zo is de Zaderij van mening. De Zaderij is de uitvoeringsorganisatie van Stichting Zaadvast. De rassen die door Stichting Zaadvast / De Zaderij zijn veredeld zullen niet beschermd worden met patenten of kwekersrecht en zijn vrij reproduceerbaar. Men moet deze rassen zien als openbaar cultureel erfgoed, vergelijkbaar met open source software.

Bron: Warmonderhof en de Zaderij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven