Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe biologische marktformule gepresenteerd

Tholen - Donderdag 1 april is op het Brusselplein in Leidsche Rijn (Utrecht) de eerste biologische warenmarktformule van Nederland gepresenteerd. Jorienke van Os vertelt dat ze heel tevreden is over de uitstraling van de kraam. "Zeker gezien de korte voorbereidingstijd. Het gaat om een gangbare markt, daarom waren we zelf ook positief verrast toen we 2,5 week geleden te horen kregen dat we een plekje kregen hier. Dit laat zien dat er behoefte is aan biologische kaas vers van de markt, mooi dat wij deze vraag in kunnen vullen.”

Jorienke en Marvin bij de marktkraam

Jorienke en haar man Marvin Kamermans kregen ondersteuning vanuit kaasgroothandel Vandersterre, dat begin vorig jaar aankondigde de samenwerking met Bastiaansen Bio Kaas verder te intensiveren. Dit nieuwe biologische warenmarktconcept is een goed voorbeeld van wat hier uit kan voortvloeien. Jorienke: "Ik ben heel blij met hoe het nu staat. We hebben vanuit Vandersterre de nodige ondersteuning gekregen bij de conceptontwikkeling."

Als startende ondernemers kiezen ze bewust voor biologisch, benadrukt Jorienke. "Ik ben opgegroeid met kaasverkoop en na een periode als dierenartsassistente gewerkt te hebben, heb ik gemerkt dat mijn hart toch echt bij de markt ligt. De afgelopen jaren heb ik in loondienst gewerkt in een kraam met biologische kaas op de Noordermarkt in Amsterdam. Wat een mooi product met een goed verhaal. Binnenkort word ik mede-eigenaar van deze kraam. Een drukke tijd dus, maar heel mooi om te zien hoe het allemaal op zijn plek valt." 

Marja Bastiaansen vertelt namens Vandersterre meer over de samenwerking: "Dit betekent de start van een pilot van onze biologische marktformule die we de komende vijf jaar verder gaan uitrollen. In de uitstraling ligt de nadruk op het  mooie  wat  biologisch te  bieden  heeft; biodiversiteit, kruidenrijk grasland en natuurlijk de  koe in de wei die geniet van al dat lekkers. Dit is waar steeds meer consumenten om vragen en dat kunnen wij ze vanaf nu ook  op de markt bieden."

Marja Bastiaansen bezocht de kraam tijdens de eerste marktdag op 1 april. 

Voor meer informatie:

Jorienke van Os en Marja Bastiaansen