Tönnies blijft investeren in de biologische markt

In 2020 boekte het Duitse vleesconcern Tönnies internationaal een jaaromzet van circa 7,05 miljard euro. Dat is 3% minder ten opzichte van 2019. De stagnatie is vooral te wijten aan de fors lagere varkensprijs (gemiddeld 9,3% lager dan in 2019) en de vier weken durende fabriekssluiting op de locatie in Rheda.

Veranderingen op de varkensmarkt
De varkensmarkt is vorig jaar flink opgeschud, vooral als gevolg van de gastro-lockdown. Ook het exportverbod voor varkensvlees naar derde landen als gevolg van de Afrikaanse varkenspest in Duitsland heeft de export sterk beperkt. De prijs per kilogram karkasgewicht schommelde vorig jaar tussen 2,02 euro en 1,19 euro, wat uiteraard een grote impact had op de omzet van het bedrijf.

De biologische markt groeit
Tönnies blijft investeren in de biologische markt. "We zien een goed groeipotentieel in het biologische segment, waar we nu al marktleider zijn. Als consumenten als gevolg van een omslag in denken meer biologische producten vragen, dan zullen wij die leveren."

In totaal verwerkte Tönnies 16,3 miljoen varkens (-2%) in zijn Duitse vestigingen, waarbij de daling uitsluitend te maken had met de 4 weken durende sluiting van de vestiging in Rheda-Wiedenbrück in Oost-Westfalen en de daaropvolgende vermindering van de productie. Het bedrijf groeide sterk op zijn andere locaties, met name in het buitenland. In Denemarken, Spanje, Groot-Brittannië en Polen werden 4,5 miljoen varkens verwerkt (+17%).

Voor meer informatie: www.toennies.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven