Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bbrood opent nieuwe winkel in de Jordaan

Op vrijdag 26 maart opende Bbrood een nieuwe winkel in de Jordaan in Amsterdam. Hier wordt een volledig biodynamisch en biologisch assortiment verkocht, net als in de in januari geopende winkel in Amsterdam Noord. Het bakkersbedrijf maakt met deze winkels de stap naar biodynamisch ondernemen, om te streven naar een gezondere kringloop met betere zorg voor het bodemleven en de biodiversiteit, en daarmee voor mens en milieu.

Brood van Nederlandse bodem
Biodynamische landbouw is landbouw van de toekomst. Het is een vorm van biologische landbouw, maar kijkt een stap verder. Biodynamische landbouw ontwikkelt oplossingen voor hedendaagse problemen, zoals mestoverschotten, stikstofproblemen en milieuvervuiling. Bij biodynamische landbouw staat voedzaamheid centraal, voor de aarde en voor jezelf. Bbrood werkt samen met lokale boeren die op deze wijze verschillende tarwerassen telen.

Stip aan de horizon
Bbrood bestaat inmiddels bijna dertien jaar en heeft met de opening in de Jordaan haar elfde winkel in Amsterdam. De biodynamische winkels zijn de stip aan de horizon voor alle vestigingen.

Experimenteren met bakers in residence
Elk brood is een unieke creatie. De bakkers van Bbrood werken samen met verschillende bakers in residence om nieuwe broden te ontwikkelen en de smaak en structuur precies goed te krijgen. Dit resulteert in een nieuw assortiment met zeven broden en verschillende kleine broodjes en banket. In 2021 wordt er volop doorontwikkeld en komen hier nog meer biodynamische broden bij. Deze broodexperimenten zijn te volgen op Instagram via @bbrood_ en @bbroodlab.

Bbrood Jordaan is doordeweeks geopend van 07:30 tot 18:00 uur, op zaterdag van 07:30 tot 17:00 uur en op zondag van 08:00 tot 15:00 uur. De winkel bevindt zich op de Tweede Goudsbloemdwarsstraat 14–16.

Voor meer informatie: jverheij@bbrood.nl en www.bbrood.nl 

Publicatiedatum: