Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italianen zorgen voor biologische ananas uit Togo

Een jaar geleden is in Tsévie in het Afrikaanse land Togo een ananasproject van start gegaan, op initiatief van het Italiaanse Agrintesa. De biologische ananassen van het merk Dolcetto, onderdeel van Brio, worden aldaar geteeld op 500 hectare. En nu, een jaar later kan, ondanks Covid, de balans worden opgemaakt.

"De gegarandeerde aankoopprijs van een Dolcetto ananas ligt 25% hoger dan die van soortgelijke Fairtrade gecertificeerde ananassen. Naast de positieve resultaten op economisch gebied zijn wij verheugd over de reële groei van de Togolese coöperatie, de levenskwaliteit van haar leden en hun gemeenschap. Dankzij het project kan de CPJPPAB-ZIO nu zijn product exporteren en wij zijn ervan overtuigd dat het in de nabije toekomst zelfstandig op andere internationale markten actief zal kunnen zijn”, zegt Gianni Amidei voorzitter van Brio. 

Togo is een land waar 32,3% van de bevolking onder de armoedegrens leeft en 75% van de beroepsbevolking op het land werkt.

“Eind 2020 heeft de lokale coöperatie CPJPPAB-ZIO (Coopérative Préfectoral des Jeunes Producteurs Professionnels d'Ananas Biologiques-Zio) in Tsévié meer dan 1500 telers bijeengebracht, dat zijn er 500 meer dan een jaar eerder, toen het project van start ging. Nu is er ongeveer 500 hectare met biologische ananas. Voorheen waren er veel verschillende telers, zonder enig gemeenschappelijk doel en activiteiten”, zegt Aristide Castellari, voorzitter van Agrintesa.

“Wij hebben de telers aldaar een agronomische opleiding gegeven en periodieke bezoeken gebracht aan Togo, technische uitrusting en vervoermiddelen aangekocht en geschonken. Daarnaast hebben we via een Togolese coöperatie 5 mensen in dienst genomen voor kwaliteitscontrole, commerciële en administratieve functies. Bovendien heeft de plaatselijke coöperatie, dankzij de steun van Brio en Coopermondo, de biologische certificering verkregen en in januari 2021 de Fairtrade certificering”, besluit de voorzitter.

Voor meer informatie:
www.briospa.com   

Publicatiedatum: