Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
LilaLou biscuits bestaan voor 60% uit vezelrijke granen

"Vernieuwing brengen in kinderkoekjescategorie"

Tholen - Zo'n anderhalf jaar na oprichting krijgt het Belgische merk LilaLou ook in Nederland steeds meer bekendheid. De biologische granenkoekjes voor kinderen zijn sinds september verkrijgbaar bij Holland Pharma en Bewustwinkelen.nl. Rond die tijd introduceerde Evelien Coppens ook een derde variant, na Haver & Granen en Haver & Kokos is er nu ook Haver & Chocolade. "Deze nieuwe variant valt heel goed in de smaak", vertelt Evelien.

Evelien merkt dat nog altijd heel veel ouders op zoek zijn naar betere schoolkoeken. "LilaLou biedt hen een oplossing: evenwichtige tussendoortjes. Men kan er zeker van zijn dat bij ons alles goed zit. Hier in België wordt LilaLou als een nutritioneel goede koek aanschouwd. De LilaLou koekjes bevatten uitsluitend biologische ingrediënten. Ze bestaan voor 60% uit vezelrijke granen, zoals haver, spelt en kamut, plantaardige vetten en bevatten 50% minder rietsuiker dan een gemiddelde kinderkoek bevat. Alle koekjes zijn lactosevrij en vegan. Met LilaLou biscuits probeer ik mij op nutritioneel vlak te onderscheiden en vernieuwing in de categorie te brengen."

Eerste stap in Nederland
Evelien erkent dat het vanwege de coronacrisis een stuk lastiger is om nieuwe markten aan te boren. Daarom is ze maar wat blij met het vertrouwen dat Holland Pharma uitspreekt. Ze kwam tijdens de Bio-beurs in januari 2020 in contact met Holland Pharma. "De vertegenwoordigers van Holland Pharma gaven aan dat ze nog geen voedzame nutritionele koekjes in het aanbod hadden. We zijn in gesprek gegaan en de samenwerking kon in september officieel van start gaan."

Evelien Coppens 

Ontstaan Lilalou
Na een voor haar tevergeefse zoektocht naar een verantwoord tussendoortje voor haar kinderen, besloot Evelien zelf aan de slag te gaan. "LilaLou biscuits staat voor gezonde tussendoortjes met enkel natuurlijke ingrediënten die kinderen prima mee naar school kunnen nemen om daar te nuttigen." Het plaatje moest voor haar helemaal kloppen. "Het zijn koekjes voor kinderen, maar ook door kinderen gebracht en dat zie je in het hele verhaal en concept. De verpakking spreekt kinderen aan en het formaat van de koekjes is voor hen geschikt. De verpakking koos ik bewust voor 130 gram met 25 losse koekjes. Op deze manier zijn ze eenvoudig te doseren, aangezien de behoefte per kind verschilt."

Tijdens de ontwikkeling van de koekjes ontdekte ze al snel dat het veel eenvoudiger is om een ongezonde koek te maken. Toch liet ze zich hierdoor niet afschrikken. "Ik heb me laten adviseren door tal van specialisten, variërend van productontwikkelaars tot diëtisten en kinderartsen. Ook studenten van UGent droegen bij aan het onderzoek dat uiteindelijk meer dan 1,5 jaar in beslag nam."

Ambities
De kinderkoeken van LilaLou zijn inmiddels al in meer dan 400 winkels verspreid over België en Luxemburg verkrijgbaar. "Ik hoop dat daar de komende tijd nog de nodige winkels in Nederland bij zullen komen en ook verdelers mee op de kar zullen springen." Ze zit als ondernemer nog vol ambities. "Ik wil gezondere producten voor kinderen brengen en ook de Nederlandse markt hiermee veroveren. Mijn huidige aanbod zou ik graag uitbreiden met nieuwe smaken en eventueel ook gezonde tussendoortjes buiten het koekjessegment."

Voor meer informatie:
Evelien Coppens
LilaLou Biscuits
hello@lilalou.be 
www.lilalou.be 

FB/ Instagram: @lilaloubiscuits