"Wij zijn de plek voor een ieder die graag meer verbonden is met zijn voedsel"

Tuinderij De Groenteplaats gaat verder bij De Omrand

Biologische boerderij De Omrand en tuinderij De Groenteplaats gaan vanaf seizoen 2021 samenwerken. De Groenteplaats begon als kleinschalige tuinderij maar groeide uit het volkstuinencomplex. Een groter stuk grond werd gevonden bij boerderij De Omrand.

Beide bedrijven willen verse biologische producten in Hoevelaken en omgeving aanbieden en een meerwaarde zijn in de gemeenschap. Dit door iedereen de gelegenheid te geven dichter bij de plaats te komen waar hun voedsel wordt verbouwd. "Wij zijn de plek voor een ieder die graag meer verbonden is met zijn voedsel en zijn steentje bij wil dragen bij goed rentmeesterschap over het stukje aarde dat ons is toevertrouwd en de mensen die er van mogen leven. We werken met zorg aan een steeds betere bodem en het stimuleren van biodiversiteit en daarmee de kwaliteit van het voedsel dat we verbouwen."

Boerderij ‘de Omrand’
Boerderij de Omrand ligt aan de Zwarte Goorderweg in Stoutenburg-Noord en is in 1935 gebouwd en wordt sindsdien bewoont door de fam. van Oosterom. In 2010 is de familie begonnen met de omschakeling van gangbaar naar biologisch. Er zijn nu 50 melkkoeien en 12.000 legkippen. In 2012 kwam er een biologische winkel, waar de producten van de boerderij worden verkocht. Ook is er een ‘eierpakstation’ dat betekent dat de biologische eieren rechtstreeks geleverd mogen worden aan winkels en restaurants. "We werken volgens strenge hygiëneregels en worden daar 4 x per jaar op gecontroleerd."

De Groenteplaats
De Groenteplaats is een kleinschalige tuinderij die is opgericht door William van den Brink. In 2018 heeft hij voor het eerst groentetassen verkocht met verse onbespoten groente die verbouwd werden op het
volkstuinencomplex bij boer van Ee aan de Veenwal. Voor het volkstuinencomplex is de tuinderij inmiddels te groot geworden. Om meer mensen te kunnen voorzien van groente, is een groter stuk grond nodig en deze wordt beschikbaar in de samenwerking met boerderij De Omrand. 

Deze zomer zal William weer ruim 30 verschillende onbespoten groente verbouwen en zorgen voor wekelijks verse groente. De inschrijving voor de wekelijkse groentetassen en/of eieren start op maandag 8 maart. "We hopen in de eerste week van mei de eerste groentetassen te kunnen vullen", aldus William.

Naast de groente en eieren zullen er door het seizoen heen meerdere
biologische producten te verkrijgen zijn. Aanmelden kan via
www.degroenteplaats.nl. Deelnemers zijn wekelijks welkom op de boerderij ‘de Omrand’ om de verse groenten en/of eieren op te halen of zelf te oogsten. 

Voor meer informatie:
Boerderij De Omrand
Zwarte Goorderweg 3
3836 PD Stoutenburg-Noord
www.boerderijdeomrand.nl

De Groenteplaats
www.degroenteplaats.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven