Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft:

"We kunnen tot in de zomer een sterk biologisch aanbod bieden"

De biologische telers van het Duitse Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft presenteren met trots hun nieuwe video, waarmee zij inzicht geven in hun werk en vertellen over de voortdurend groeiende gemeenschap van biologische producenten, die elkaar steunt en helpt.

De uitspraak van Bertram Ledergeber "appelen uit de Zuidzee" is met een knipoog gemaakt, maar hier klinkt door dat het Bodenmeer een ideaal reservoir van warmte en koude is, dat verantwoordelijk is voor uitstekende appelen in Duitslands meest zuidelijke appelteeltgebied.

Biologische telers aan de Bodensee

Assortiment en beschikbaarheid
Markus Schraff, manager biologische verkoop bij Obst vom Bodensee Vertriebsgesellschaft, schat de beschikbaarheid van biologische producten voor de rest van het jaar als volgt in: "In het huidige verkoopseizoen hebben we nog steeds kwaliteitsappelen beschikbaar van onze biologische telers aan de Bodensee. Met Gala, Braeburn, Topaz, Natyra en vanaf mei de variëteiten Jonagold, Red Jonaprince en Idared, kunnen wij een sterk aanbod tot in de zomer samenstellen.

Vanaf midden juni wordt het biologische gamma uitgebreid met zoete kersen van hoge kwaliteit uit beschermde teelt en met pruimen. "Na slechts enkele weken ‘appelpauze’ beginnen we in augustus al met de appeloogst 2021 met de zeer populaire variëteit Santana en iets later kijken we al uit naar de eerste peren van de variëteiten Migo® en Xenia®," besluit Schraff.

Voor meer informatie:
www.obst-vom-bodensee.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven