Lehmann Natur over dialoogforum voor vermindering voedselverspilling

"Te goed voor de vuilnisbak"

"Verantwoord gebruik van hulpbronnen is belangrijk voor ons! Daarom zijn wij de eerste importeur van biologische groenten en fruit die zich heeft aangesloten bij het Dialoogforum van groot- en detailhandelaren om voedselverspilling tegen te gaan", meldt het biologische bedrijf Lehmann Natur uit Meerbusch op zijn website.

Het dialoogforum maakt deel uit van de strategie om voedselverspilling tegen te gaan en biedt een platform om met groot- en detailhandelaren in Duitsland de dialoog aan te gaan om voedselverspilling tegen te gaan. Het doel, zo is Lehmann Natur van mening, is om de wereldwijde voedselverspilling per hoofd van de bevolking op het niveau van de detailhandel en de consument tegen 2030 te halveren.

Het team van Lehmann Natur tijdens Fruit Logistica 2020 met tweede van links directeur Raphael Kennerknecht

Doorgeven van voedsel dat nog verkoopbaar is
"In dit kader willen wij onder meer onze samenwerking met sociale instellingen voor het doorgeven van voedsel dat nog verkoopbaar is, verder uitbreiden. Wij sluiten ons aan bij "Te goed voor de vuilnisbak!" en proberen de hoeveelheid goederen die worden weggegooid te verminderen," legt de directie uit.

‘Zu gut für die Tonne’ (Te goed voor de vuilnisbak) is een campagne tegen voedselverspilling in particuliere huishoudens en in de detailhandel en de verkoop. Het doel is om consumenten voor te lichten over de wijze waarop voedsel wordt geteeld en geproduceerd, opgeslagen en gerecycleerd en over de gevolgen van voedselverspilling. "Daardoor hebben we in 2020 al 31,5 ton groenten en fruit bespaard," meldt algemeen directeur Raphael Kennerknecht.

Voor meer informatie:
Raphael Kennerknecht
Lehmann Natur GmbH
Otto-Hahn-Straße 10
40670 Meerbusch
Duitsland
+49 215 953 510
info@lehmann-natur.com
www.lehmann-natur.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven