Good Rootz aardt in Nederland

Nieuw concentraat van 7 verschillende wortels is multi-inzetbaar

Good Rootz is een nieuw concentraat dat bestaat uit wortelsoorten van over de hele wereld: gember, kurkuma, mierikswortel, maca, yacon, ginseng en zoethout - met ieder een eigen werking en smaak. Maca (India) bijvoorbeeld, zorgt voor een zoete toon en werkt bovendien libidoverhogend. Waarbij gember (Peru) pittigheid geeft en ontstekingsremmend is. De aardse smaak en kleur komen uit kurkuma (Peruaanse Andes). Voor de perfecte balans is er sap van biologische Siciliaanse citroenen, rietsuiker en cayennepeper aan toegevoegd. Juist deze samenstelling geeft het zoveel lagen. Wie de dag begint met een shot á 25 ml Good Rootz zal merken dat de smaak zich opbouwt van spicey via zoet naar een aardse afdronk.

De multi-toepasbaarheid van Good Rootz - © Wim Steijven 
v.l.n.r. boost your cocktail, boost your tea, boost your soda, just a boost.

Multi-toepasbaar
Juist de veelzijdigheid van Good Rootz vindt oprichter Diederick Evers (41) belangrijk: "Ik kan me voorstellen dat een puur shot voor sommigen te heftig is. Met bruiswater wordt het een heel gelaagd, frisse drank en wanneer je het verwarmt in een gerecht, karamelliseert het concentraat waardoor het zoet wordt maar wel spicy blijft. Geef jouw ontbijt, mock- of cocktail een boost of drink het als (chai) thee." Een greep uit de Good Rootz recepten: de Mango Vanilla Mocktail, Hot & Spicy Apple Cider, Tikka Masala, pompoenhummus en Baskische cheesecake met karamelsaus. 


Boost your mocktail: Honey Roasted Pear
 Ook toepasbaar in ontbijt en dip, hier verwerkt in pompoenhummus.

Back to the rootz
De rootz van Evers zelf liggen al lang, diep verankerd in het culinaire: de reizen die hij maakte, hadden als grootste doel het ontdekken van zoveel mogelijk smaken. In 2015 start hij dan ook, samen met zijn moeder/chef, een cateringbedrijf in Amsterdam. De plek waar hij zijn liefde voor smaken omzet in een 100% biologisch en vegan concentraat: Good Rootz. ‘Wortels zijn ontzettend interessant: heel verschillend qua smaak maar ook de individuele werking is uiteenlopend en die wilde ik allemaal in één fles stoppen, aldus Evers’. Dan is de kunst het vinden van de juiste smaakbalans - maar ook de combinatie van de ingrediënten. Evers: 'we hebben onszelf letterlijk in de keuken opgesloten en aan de (fornuis)knoppen gedraaid totdat we tevreden waren'.

Het streven van Evers is om uiteindelijk iets terug te kunnen doen voor de lokale boeren, per productregio zoals in het Peruaanse Andes, waar de kurkuma vandaan komt. Tot die tijd verspreiden de rootz zich en draaien de knoppen door.

Good Rootz fles van 500 ml met glazen maatbekertje in gerecyclede (geschenk)verpakking € 19,95. 

De fles
De Good Rootz fles is geïnspireerd op een apothekersfles (een knipoog naar de krachtige werking van de ingrediënten) en de oude vorm van een limonadefles. De wortels spelen subtiel een rol op het etiket en de verpakking - die gemaakt zijn van gerecycled papier en karton. Daarbij vind je, bij elke glazen fles, het glazen Good Rootz maatbekertje, die verschillende ml's afmeet. 

Voor meer informatie:
Good Rootz
b2b@goodrootz.com
www.goodrootz.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven