Prijswinnende Oerbouillon blijft zich ontwikkelen

"Goed opneembaar collageen: een missing link in ons moderne voedingspatroon"

Tholen - Oerbouillon viel vorige maand dubbel in de prijzen tijdens de Bioproductverkiezing (publieksprijs en tweede prijs van de jury). In haar pitch definieerde Christel van der Meer Oerbouillon als 'lekker, krachtig, handzaam en voor iedereen reuze gezond - een gezonde krachtpatser'. Zeer binnenkort zal het aanbod van Oerbouillon uitgebreid worden met een kipvariant. Ook komt er op termijn een veganistische variant. "Ik vond het mooi om te horen dat de jury van de Bioproductverkiezing zo enthousiast is over Oerbouillon en dat ze ook geïnteresseerd is in de uitbreiding van het aanbod", vertelt Christel.

Christel met op de voorgrond de Bioproductverkiezing-cheques.

Ze pleit ervoor dat we in de toekomst onze gezondheid in eigen hand nemen. "Het gaat mij om de eigenschappen en het eerlijke verhaal van een product. Daarom zijn de voedingswaarden wetenschappelijk onderzocht. Als je het over Oerbouillon hebt, dan heb je het over collageen. Goed opneembare collageen in de vorm van gelatine. Een missing link in ons moderne voedingspatroon. Super gezond voor darm, lijf en ledematen. Het kleine flesje maakt het mogelijk om het per dag of in kuurvorm te nuttigen. Als een oppepper aan het einde van de dag of juist als ontbijt om de dag gezond te beginnen. Maar je kunt het bijvoorbeeld cadeau geven aan iemand die herstellende is. Het liefst zou ik Oerbouillon ook aan ziekenhuizen aanbieden, omdat het een gezond cadeau is en veel potentie geeft als je bijvoorbeeld weinig (verterings)kracht hebt."Ontstaan en productieproces
Christel is 5 jaar geleden begonnen en heeft het helemaal zelf opgebouwd. "Voor een festival naast onze boerderij maakte ik voor het eerst een grote ketel Oerbouillon. Het recept van toen is doorontwikkeld en is nu pittiger van smaak, maar het is nog net zo gelatineus. Doordat Oerbouillon alleen van botten wordt getrokken heeft Oerbouillon geen vleessmaak en bevat het absoluut geen vlees, en dat maakt het anders dan een gewone runderbouillon. Het is een levenselixer én het is lekker. De hartige umami-smaak ontstaat na een heel aantal uren op lage temperatuur trekken. Oerbouillon bevat nauwelijks toegevoegd zout en dit maakt Oerbouillon ook geschikt voor mensen die zoutarm willen eten."

In eerste instantie maakte Christel Oerbouillon zelf, maar om te kunnen groeien was een professionele en grootschaliger bereiding nodig. De productie verhuisde naar IJmuiden. "Het bestickeren en afvullen deed ik zelf met behulp van mijn familie. Er stond een stickermachine bij mij thuis en elke dag werd er gestickerd door mijn jongens en hun vrienden.” Vervolgens wilde Christel de stap van plastic naar glas maken. Hiervoor benaderde zij Michel Jansen van de KleinsteSoepfabriek in Leek. Met hem werkt ze sinds augustus 2019 samen. "Michel werd door mijn verhaal gegrepen en was net als ik ervan overtuigd dat Oerbouillon een waardevolle aanvulling is op ons moderne voedingspatroon. Zoals Michel zelf zegt; hij houdt zich bezig met biologisch en lekker en ik houd mij bezig met gezondheid. Nu wordt mijn levenselixer Oerbouillon daar getrokken"Groot succes
Sinds de start van Oerbouillon is de omzet elk jaar verdubbeld. De eerste winkelketen die het product opnam is Organic Food For You. "Sinds 2017 ligt Oerbouillon bij Organic in het schap. Medeoprichter Eric Verduin besloot na het horen van mijn verhaal om het te gaan verkopen. Dat was een heel belangrijke stap voor het bedrijf. Sinds eind 2019 ligt Oerbouillon bij Udea in het schap. En het plan is om met het gewonnen marketingpakket Oerbouillon nog beter op de kaart te zetten bij retailers. Nu wordt er vooral veel online verkocht. Het plan is Oerbouillon op heel veel meer plekken te verkopen."

Liefde, creativiteit en dozen sjouwen
Christel heeft naast Oerbouillon als Zen Shiatsu therapeut, een Praktijk voor lichaamsbewustzijn en zingeving. Hoelang deze twee nog samen op kunnen gaan, is de vraag: "Het is erg spannend hoe het allemaal uit gaat pakken, want Oerbouillon blijft maar groeien. Gelukkig, kan ik er heel veel van mezelf in kwijt. Mijn liefde voor gezondheid, mijn creativiteit en mijn missie zoveel mogelijk mensen in hun eigen natuurlijke kracht te zetten. Dit doe ik als therapeut, maar ook met Oerbouillon!. Oerbouillon houdt mij sterk en fit en ook het sjouwen met dozen doe ik met plezier. Dus ik voel me blij en dankbaar voor alles wat Oerbouillon mij geeft."

Voor meer informatie:

Christel van der Meer
Oerbouillon
Schapenlaan 7a
1862 PW Bergen
06 24697082
Pitch Oerbouillon 
info@oerbouillon.nl 
www.oerbouillon.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven