Imkerfamilies Florizoone en Vuijk bundelen hun krachten

Meli neemt de Traay over

Meli nv en de Traay bv maken bekend dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van de Traay bv door Meli nv. Met de bundeling van deze twee honingbedrijven ontstaat een sterk en complementair gamma van honing en honingproducten in België en Nederland.

Twee gekende imkerfamilies hebben elkaar gevonden
Vraag aan de doorsnee Belg om een honingmerk te noemen en stel dezelfde vraag aan een Nederlander? Hoogstwaarschijnlijk luiden haar en zijn antwoord 'Meli' en 'de Traay'.

Dat de naam van het Veurnse honingbedrijf met onder andere de merken Meli en Melapi, in het collectieve geheugen van dit land verankerd zit, is geen toeval. In 1925 kreeg de achttienjarige Alberic Florizoone een interessant idee, namelijk de honing uit de bijenkasten van zijn ouders verkopen aan de winkeliers uit de streek. In 2021 is Meli meer dan ooit een succesvol familiebedrijf dat telkens weer innovatief uit de hoek weet te komen en stevig inzet op duurzaam ondernemen met de grootste aandacht voor mens, dier en natuur.

Een soortgelijk verhaal bij de Traay in Nederland, oprichter/imker Wouter Vuijk verkocht in zijn studententijd biologische producten vanuit zijn studentenkamer waaronder biologische honing van een plaatselijke imker. Door het enthousiasme van deze imker besloot Wouter Vuijk ook imker te worden. In 1977 startte hij het honingbedrijf Imkerij de Traay. Wouter Vuijk is tot op de dag van vandaag een bevlogen bio-imker. Wouter Vuijk stond mede aan de basis voor het EKO keurmerk van Skal voor honing in Nederland. Vandaag is de firma de Traay een erkend en gewaardeerd ambachtelijk imkerbedrijf met klanten in binnen- en buitenland met merken zoals onder andere de Traay, Melvita en Bee Honest Cosmetics.

De synergie van twee sterke bedrijven met behoud van hun eigenheid
Deze overname combineert de synergie maar ook de complementariteit van twee hechte familiebedrijven met de doelstelling om innovatief uit de hoek te komen en stevig in te zetten op kwalitatief en duurzaam ondernemen mét respect voor elkaars cultuur en bedrijfsvoering.

Meli nv en de Traay bv zullen als twee volwaardige entiteiten aanwezig blijven in Veurne (Meli nv) en Lelystad (de Traay bv) en zullen actief blijven onder deze bedrijfsnamen en met behoud van personeel en diensten.

Unieke en complementaire producten voor een geglobaliseerde markt
En wat levert deze unieke samenwerking op voor de liefhebber van honing?

  • Het samen gaan van deze twee honingbedrijven leidt tot een uniek en compleet assortiment honing en honingproducten. Dit assortiment biedt nieuwe kansen aan Belgische en Nederlandse consumenten en klanten om het aanbod in de winkels te verbreden en verdiepen.
  • De jarenlange knowhow van beide toppers in de honingproductie combineert de kennis en expertise op vlak van sourcing, aankoop, kwaliteitscontrole, technologie en productiemethoden. Dit samengaan zorgt voor een nog sterkere positie op de Europese markt.

Ondertussen blijven de 55 medewerkers van Meli en de 60 medewerkers van de Traay de kar duwen. Met uiteraard het overheerlijke gamma vaste en vloeibare honing, biologisch en/of Fairtrade. Met de bij sporters razend populaire honingkoek en honingwafels. Met de overheerlijke honingchoco en honingbonbons. En nu dus ook met de unieke honingvariëteiten en cosmeticaproducten van de Traay.

Voor meer informatie:

Koen Steurbaut
CEO Meli nv
+32 58310310


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven