Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Roelant de Vletter:

"Stijgbeelden laten de levendigheid van een product zien"

Roelant de Vletter doet met stijgbeelden, chroma's en kristallisaties onderzoek naar de kwaliteit van producten. "Vanuit mijn grote zorg over de kwaliteit van onze voeding en de enorme achteruitgang van de levendigheid van onze bodem ben ik in 2017 met stijgbeeld, chroma en kristallisatie onderzoek begonnen." Roelant stuurde het onderstaande bericht in over vitaliteit. Hierin laat hij onder andere het verschil zien tussen een stijgbeeld van een biologische en van een niet-biologische mandarijn.   

Vitaliteit 
Voor de gezondheid van mens en aarde is de vitaliteit van levensbelang. Zeker in deze tijd waar veel mensen en dieren ziek zijn en onze bodem uitgeput raakt. Met proeven die op de materie gericht zijn kun je de aanwezigheid of afwezigheid van stoffen aantonen. Stijgbeelden, chroma's en kristallisaties kunnen de levendigheid van de bodem of een product zichtbaar maken.

Hoe belangrijk biologische voedingsmiddelen zijn laat het kippenexperiment (zie uitzending Zembla van 22 oktober 2020) zien. Het stimuleert het immuun systeem. Hoe actueel. De proeven zijn in wezen heel eenvoudig. Iedereen kan ze doen. Je neemt een deel van het te onderzoeken product. Je laat het reageren met zilvernitraat (stijgbeeld en chroma) of je laat het kristalliseren met Koperchloride (kristallisatie). Heel in het kort beschreven. De beelden die dan ontstaan laten de levendigheid van een product zien. Het beoordelen van de beelden vraagt enige scholing. Soms echter is het verschil tussen twee producten zo duidelijk, dat je het ook als leek kan zien. Meestal vergelijk ik biologische en niet-bio-producten. Of doe verouderingproeven.

Als voorbeeld hierbij stijgbeelden van de mandarijn en chroma's van grond. Je ziet dat er bij de niet bio-mandarijn een hele laag ontbreekt. Bij de bio-grond zie je dat er veel nuances zijn en bij de maïsakker is het vlak en vrijwel egaal.

Het onderzoek wordt bekostigd door een aantal betrokken volgers, die wekelijks beelden via de mail krijgen en daarvoor een euro per week doneren. Ook is het mogelijk om zelf een onderzoekvraag te stellen tegen betaling. Een paar keer per jaar geef ik een cursus waar je het zelf kunt leren. Het is namelijk heel erg leuk om zelf zo'n proef te doen.

Voor meer informatie: info@stijgbeeld.nl en www.stijgbeeld.nl 

Publicatiedatum: