Moritz Huber, SauerCrowd kiest voor biologische ingrediënten

"We moeten onze bodem behandelen zoals we onszelf behandelen"

In Binnenstebuiten gaat culinair expert Alain Caron op pad met Moritz Huber van SauerCrowd. Voor de kimchi die hij maakt kiest hij voor biologische ingrediënten van Hollandse bodem. Niet alleen omdat er geen residuen op zitten, ook vanuit ethische overtuiging. "We moeten onze bodem net zo behandelen als we onszelf behandelen. Dat is dus zonder bullshit."

Na de kolen opgehaald te hebben bij biologisch akkerbouwer Sebastiaan Hermus, laat Moritz in Amsterdam zien hoe de kool wordt gefermenteerd. Daarbij is de temperatuur erg belangrijk. "Fermentatie werkt niet als het te koud is en gaat te snel als het te warm is." Het mengen van de kool met het zout en de overige ingrediënten gebeurt met de hand. "We zijn nu erg bang voor bacteriën en virussen, maar er zijn veel goede bacteriën die we nodig hebben", legt Moritz uit.

Klik hier om het fragment terug te kijken.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven