Provincie Noord-Holland maakt 43 miljoen vrij voor natuur

De provincie Noord-Holland zet €175 miljoen uit de reserves in voor onder andere economische herstelmaatregelen, natuurontwikkeling en duurzaamheid. De gelden worden onder andere ingezet voor: 

Economisch herstel en verduurzaming
Vanwege de coronacrisis zet Noord-Holland €100 miljoen in om inwoners en organisaties in Noord-Holland te helpen bij de versterking van de economie en de verduurzaming. Er wordt bijvoorbeeld ingezet op het versterken van de arbeidsmarkt. Voorkomen moet worden dat als gevolg van corona mensen in de technieksector ontslag krijgen en niet meer terugkeren in die sector. Daarvoor is begeleiding van werk naar werk nodig. Daarnaast is de behoefte aan technische medewerkers zo groot dat ook instroom vanuit andere sectoren nodig is. Het geld wordt ook gebruikt om de verduurzaming op gang te houden en tegelijk te zorgen voor economische activiteit en herstel. Ontzorgen van woningeigenaren en ondernemers op bedrijventerreinen die gezamenlijk hun panden willen verduurzamen kan bijvoorbeeld veel voordeel bieden. Ook onderzoekt de provincie welke ondersteuning er nodig is voor de culturele en maatschappelijke sector.

43 miljoen voor natuur
Om het Natuurnetwerk Nederland af te ronden wordt 43 miljoen vrijgemaakt. Hiermee wordt de komende jaren nog 5600 hectare natuur ingericht. 

Noodsteun voor culturele instellingen
In november 2020 hebben 100 culturele instellingen in Noord-Holland gezamenlijk ruim € 11 miljoen aan noodsteun gekregen. De provincie stelde vorig jaar voor de cultuursector een fonds van 10 miljoen beschikbaar. Gemeenten droegen in regionaal verband culturele instellingen voor en droegen zelf ook 35% bij. Voor 2021 is nog € 3,5 miljoen beschikbaar.

Cofinanciering voor Europese subsidies
Voor de cofinanciering van de Europese gelden die vanuit het Programma Ontwikkeling Platteland voor Noord-Holland beschikbaar zijn, reserveert de provincie € 5 miljoen. 

Bron: Provincie Noord-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven