Jan-Paul Rutten, Gulpener:

"Kopieer ons maar, dat is het beste voor de wereld"

Hij staat bekend als de chirurg die toch bierbrouwer werd. Jan-Paul Rutten loodst familiebedrijf Gulpener door de coronacrisis en poogt het nóg duurzamer maken. "Schandalig dat wij daarin de enige zijn." Hij won er vorige week de Koning Willem I Prijs voor duurzaamheid mee.

In een artikel van VNO-NCW vertelt Jan-Paul hoe hij de plaats van zijn vader in het bedrijf overnam en verder ging op het duurzame pad dat die in de jaren negentig had ingeslagen.

"Ik herinner me nog dat hij in het familieberaad vertelde dat het bier duurder zou worden door een duurzamer productie. We zaten erbij met klapperende oren en grote ogen." Maar gaandeweg groeide de rest van de familie erin mee, en werden de commerciële resultaten ook beter. En het duurzame zat er bij hem toch ook wel vroeg in. "In het Amsterdamse studentenleven ging het vaak over de beurs, aandelen, werken bij multinationals. Daar had ik geen interesse in. Ik vond het veel logischer om na te denken over de impact van de dingen die je doet."

Twintig jaar later is Gulpener nog steeds onderscheidend in duurzaamheid. "Dat vind ik eigenlijk schandalig. Kopieer ons maar, dat is het beste voor de wereld. Wij vinden wel weer iets anders om ons te onderscheiden." Hij heeft collega-brouwers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het nieuwe brouwhuis. Er heeft nog niemand gehapt.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: VNO-NCW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven