Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
OTC Organics breidt duurzame verpakkingslijn uit

Twee nieuwe recyclebare kartonnen verpakkingen voor biologische druiven

De maanden december tot en met maart staan bij OTC Organics, distribiteur van biologische groenten en fruit, in het teken van biologische druiven uit Zuid-Afrika. Vorig jaar zijn de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een duurzame verpakking. Dit jaar is de verpakkingslijn voor druiven uitgebreid met twee nieuwe duurzame alternatieven. 

Terugdringen van plastic in de keten
Bart van der Vliet, Sales & Marketing Manager bij OTC Organics vertelt: “Het terugdringen van plastic verpakkingen voor groenten en fruit is en blijft een belangrijk en veelbesproken thema. Veel producten kunnen prima zonder verpakking worden verkocht. Voor sommige producten is dit gecompliceerder, zoals bijvoorbeeld voor de bio druiven. Bij OTC Organics hebben we nieuwe verpakkingen ontwikkeld om de aanwezigheid van plastic in de keten nog verder terug te dringen.”

Recyclebare druivenverpakkingen
Bart: “Een dergelijke ontwikkeling doe je niet alleen. Dit jaar hebben wij in samenwerking met onze druivenleveranciers, JASA Packaging Solutions en klanten twee nieuwe volledig recyclebare druivenverpakkingen ontwikkeld. We hebben een variant waarbij een van het FSC keurmerk voorziene kartonnen schaal gecombineerd wordt met een transparante 100% r-PET deksel. R-PET staat voor gerecycled (r) Polyethyleentereftalaat, bekend van de milieuvriendelijke frisdrankflessen. Het gebruik van r-PET materiaal heeft een aantal grote voordelen: het is volledig recyclebaar en er zijn geen nieuwe grondstoffen voor gebruikt. De andere variant die we kunnen aanbieden is dezelfde kartonnen schaal met FSC keurmerk die wordt gecombineerd met een kartonnen sleeve, die aan de bovenkant is geïllustreerd. Naast het feit dat het een duurzame verpakking is, kan de consument ondanks het ontbreken van het doorzichtig plastic rondom, de inhoud van de verpakking goed bekijken door de vele openingen in het karton. Deze nieuwe verpakking bestaat dus volledig uit FSC gecertificeerd papier en kan na gebruik gemakkelijk gerecycled worden.”

“Ook aan de roep om duurzaam te verpakken door onze groothandelsklanten is gehonoreerd. Dit seizoen bieden wij de zgn. carry bags alleen nog maar aan in de papieren variant. Door de druiven in het land van herkomst al in kartonnen schalen te verpakken, wordt er weer een grote stap door OTC Organics gezet in onze inspanning om onnodig gebruik van plastic verder terug te dringen.”

Early Sweet in Zuid-Afrika

Ruim aanbod aan druivenvariëteiten
Bart: “Of u nu op zoek bent naar witte, zwarte of rode druiven, OTC Organics kan ze leveren. Dankzij ons omvangrijke netwerk van professionele druiventelers uit Zuid-Afrika kunnen wij onze klanten voorzien van diverse variëteiten biologische druiven met én zonder pit. Wij ontvangen gedurende de leveringsperiode elke week verse biologische druiven van onze Zuid-Afrikaanse leveranciers Orex Export, Carpe Diem en Lushof Fruit. Wij starten het seizoen in december met witte pitloze druiven (Early sweet, Prime, Sugraone, Regal, Thompson, Sundance, Arra fifiteen, Sweet Globe), vervolgens ontvangen wij in januari pitloze rode druiven (Evans Delight, Flame, Desert Dawn, Sweet Celebration, Jack’s Salute, Crimson, Allison) en zwarte pitloze druiven (Midnight, Autum Royal, Arra 14 en Melody) gevolgd door druiven met pit (Red globe (Red), Dan Ben Hanna (Black)).

Voor meer informatie:
OTC Organics
Bart van der Vliet
Sales & Marketing Manager
[email protected]
www.otcorganics.com

Publicatiedatum: