Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Jan-Paul Rutten: "Kroon op ons werk"

Gulpener Bierbrouwerij wint Koning Willem I prijs

Gulpener Bierbrouwerij BV is de winnaar van de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2020. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een Nederlandse onderneming die excelleert op het terrein van duurzaam ondernemen.

"Gulpener Bierbrouwerij staat voor duurzaamheid, ambitie en eerlijkheid en maakt deze visie waar door klimaatneutraal bier te produceren binnen hun familiebedrijf", aldus de jury van de Koning Willem I Prijs. Gulpener maakt gebruik van lokale producten en grondstoffen voor de bierproductie. "Dankzij het open-source businessmodel worden bedrijven wereldwijd geïnspireerd om mee te liften met Gulpener's succes op het gebied van duurzaamheid."

Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij: "Wij zijn waanzinnig blij met deze kroon op ons werk. Bijna 25 jaar duurzame inspanningen die ooit begonnen is met regionale grondstofteelt en samenwerking met de lokale boeren. En als kroon op ons werk hebben we dit jaar het meest duurzame brouwhuis van Europa in gebruik genomen. Deze prijs bevestigt voor ons dat we jaar in jaar uit de keuzes maken die er toe doen."

De jury van de Koning Willem I Prijs bestaat uit vooraanstaande ondernemers en deskundigen. Hare Majesteit koningin Máxima is erevoorzitter van de jury.

De prijzen werden woensdagavond 25 november 2020 in aanwe-zigheid van Hare Majesteit koningin Máxima uitgereikt door de voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Prijs en president van De Nederlandsche Bank, de heer Klaas Knot. Het evenement was vanwege covid-19 voor het eerst in de historie via een livestream te volgen vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam.

De Koning Willem I Prijs is de meest prestigieuze ondernemingsprijs van Nederland. Deze 'Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven' wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, MKB-bedrijf en een onderneming die excelleert op het terrein van Duurzaam Ondernemerschap.

Voor meer informatie: maartje.rutten@gulpener.nl en www.gulpener.nl 

Publicatiedatum: