Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Auszeichnungssysteme in Hirschhorn:

"Wij hechten waarde aan sociale, economische en ecologische duurzaamheid"

"Denk vandaag aan morgen, bewaar grondstoffen voor toekomstige generaties. Dat is wat duurzaamheid betekent," zegt Harald Jantzen. Het bezoek van FreshPlaza aan contact Auszeichnungssysteme K-D Hermann in het idyllische stadje Hirschhorn am Neckar stond ook in het teken van duurzaamheid. Van de eenzame zwarte vuilnisbak, tot speciaal opgeleide medewerkers, tot het terrein zelf: duurzaamheid komt niet alleen tot uiting in de producten, maar ook in het bedrijf zelf.

Contact Auszeichnungssysteme produceert al meer dan 35 jaar etiketteer- en markeringssystemen. De groei van het Duitse bedrijf is ook te zien in het gebouwencomplex, dat in de loop der jaren met het succes is meegegroeid. "Ondanks deze uitbreidingen is het bedrijf trouw gebleven aan Hirschhorn, " vervolgt Jantzen. "Daarmee nemen we ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid op ons, die met name de afgelopen maanden duidelijk is geworden. Ondanks Corona hebben we de banen van al onze 100 medewerkers veilig kunnen stellen, zonder dat er sprake was van arbeidstijdverkorting. We zijn hier erg trots op."

"We zijn een echt familiebedrijf en iedereen is nog meer bij de bedrijfsactiviteiten betrokken om dit mogelijk te maken. Van ontwerp tot afgewerkt etiket, alles gebeurt in Hirschhorn: etiketontwerp door onze eigen repro-afdeling, eigen productie van drukplaten en de productie van etiketten op onze eigen drukmachines. Ruim 80% van de materialen voor de handetiketteerders en etiketten is afkomstig van Duitse leveranciers, en nog eens 80% van deze leveranciers is in onze directe omgeving te vinden."

Harald Jantzen, Eva Joho en Kay Wagner tijdens de rondleiding door het bedrijf.

Het bedrijf is gevestigd in het Odenwald, het groene hart van Hessen. "Wij zijn ons ook zeer bewust van onze verantwoordelijkheid voor het milieu. Daarom besteden we bijzondere aandacht aan duurzaamheid en een zorgvuldige omgang met hulpbronnen: Wij destilleren zelf vloeibaar afval en 90% van de rest wordt hergebruikt als vervangende brandstof. We recyclen bijna al het afval dat door ons wordt geproduceerd, zodat we slechts kleine hoeveelheden restafval hebben.

De nieuwe verpakkingswet (VerpackG), die in januari 2019 van kracht werd, heeft tot doel de impact van verpakkingsafval op het milieu te vermijden of te verminderen. "Bijna elk bedrijf dat goederen produceert of distribueert, brengt verpakkingen in omloop. Voor bedrijven die zich richten op duurzame verpakkingen biedt de verpakkingswet aanzienlijke voordelen, terwijl hun producten ook de 'groene zenuw' van B2B-klanten en consumenten raken."

De bekende handetiketteerders worden hier geassembleerd.

Hoe maak je verpakkingen duurzaam?
"Door het gebruik van grondstoffen in de productie te verminderen, recyclemogelijkheden te bevorderen en gebruik te maken van hernieuwbare grondstoffen. Recycling is vooral belangrijk in het kader van duurzame verpakkingen. Het doel is idealiter om volledig recyclebare verpakkingen te ontwikkelen, inclusief het label. Daarom zijn het behoud van hulpbronnen, recycling, enz. elementen die niet mogen worden verwaarloosd bij de keuze van de labels. Om onze klanten te helpen bij het implementeren van duurzame verpakkingen, gebruiken we voor onze labels materialen die een bijzonder duurzaam karakter hebben. Deze materialen zijn zeer goed te recyclen, te composteren, grondstofbesparend te produceren, en er wordt gebruikgemaakt van hernieuwbare grondstoffen en klimaatvriendelijke transportroutes," besluit Jantzen.

Voor meer informatie:
Harald Jantzen  
K-D Hermann GmbH
contact Auszeichnungssysteme
+49 6272 922-420
Mobil: +49 (0)1725671973
[email protected]
www.contact-online.de

Publicatiedatum: