Biologische varkenshoudster Maron van de Plas deze week gastboerin @BoerBurgerTweet

Deze week is biologische varkenshoudster Maron van de Plas uit Boerdonk de gastboerin op het Twitteraccount van BoerBurgerTweet. Maron werkt parttime op de boerderij en parttime als productontwikkelaar. De boerderij wordt momenteel gerund door de 3e en 4e generatie: Boer Gerrit en boer Geert-Jan, samen met vriendin/en schoondochter boerin Maron. Boer Gerrit en Maron zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de kraamafdeling en Geert-Jan voor de grotere varkens (vleesvarkens).

Ze zijn in 2018 verhuisd naar de huidige locatie. Met toen nog reguliere varkensstallen. Het familiebedrijf is dit jaar officieel omgeschakeld naar biologisch. "Vorig jaar september zijn wij begonnen met verbouwen. Een grote klus! Het grootste deel is klaar en we houden momenteel 120 zeugen en brengen zelf de biggen groot, ook op deze locatie."

De varkensboerin maakt regelmatig vlogs waarin ze aan de kijkers uitlegt wat er allemaal gebeurt op het boerenerf. Niet vreemd dus dat ze openstond voor deelname aan BoerBurgerTweet.

Maron is zelf op twitter te volgen via @MaronBoerin. Volg BoerBurgerTweet via deze link. 

Voor meer informatie over de boerderij: www.vanveenbiovarkens.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.