Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw bij Okae for Kids: biologisch gevriesdroogd fruitpoeder

"Zelf eten op kleur en smaak brengen"

Tholen - Naast kinderthee verkoopt Okae for Kids nu ook biologisch gevriesdroogd fruitpoeder, dat als natuurlijke kleur- en smaakstof te gebruiken is. "Het fruitpoeder is 100% biologisch en gemaakt van puur fruit. Door het unieke proces van vriesdrogen is tot wel 98% van de voedingswaarde behouden gebleven. Bovendien is het heel rijk aan vezels", vertelt Ilona Valster, kindervoedingscoach en eigenaar van Okae for Kids.

Waarom is Ilona aan de slag gegaan met fruitpoeder? "Het zal niemand ontgaan zijn: veel producten uit de supermarkt bevatten veel teveel suiker, zout en andere additieven ondanks dat ze speciaal voor kinderen ontwikkeld zijn. Tijdens mijn opleiding tot kindervoedingscoach kwam het belang van kleur veelvuldig naar voren als het gaat om de bereidheid van kinderen om nieuwe voeding te proberen. Ik ontdekte dat je fruitpoeder zeer goed kunt gebruiken als natuurlijke kleurstof en wil hiermee ouders en kinderen inspireren en uitdagen om minder bewerkte producten te kopen en zelf het eten op kleur en smaak te brengen met fruitpoeder."

Behoud van voedingsstoffen
Bij het proces van vriesdrogen wordt het fruit eerst bij zeer lage temperaturen ingevroren (-50 tot -80 graden) en vervolgens wordt heel langzaam het ijs verwijderd. Ilona: "Dit tijdrovende proces zorgt ervoor dat smaak en textuur optimaal behouden blijft en het poeder vrijwel alle voedingsstoffen nog bevat. Dit maakt het uniek ten opzichte van andere kleur- en smaakstoffen. Doordat het poeder zeer intens van smaak is, heb je slechts een klein beetje nodig per keer en kun je uit één zakje tot wel 50 porties halen."

"Eindeloos veel mogelijkheden"
Ilona geeft aan dat het fruitpoeder voor heel veel dingen gebruikt kan worden. "De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Je kunt het gebruiken om yoghurt, kwark, smoothies en ijsjes op smaak en kleur te brengen, maar bijvoorbeeld ook om er zelf gezonde snoepjes van te maken. Ook kwarktaart, chia pudding, overnight oats en dadel-balletjes kan je er mee kleuren. In warme baksels kan je fruitpoeder ook gebruiken, al zal de kleur dan wel verdwijnen of donkerder worden. Denk hierbij aan pannenkoekjes, amandelcakejes of wafels."

De vier varianten op een rij. 

Vier smaken
Okae for Kids biedt het biologische gevriesdroogde fruitpoeder momenteel in vier smaken aan: Strawberry Sparkle (lichtroze), Raspberry Rise (donkerroze), Blueberry Boost (paars) en Pineapple Power (lichtgeel). "De smaken zijn net zoals bij de thee allen getest door kinderen en de smaken die favoriet zijn, zijn op dit moment in het assortiment opgenomen." De producten worden via de webshop direct aan consumenten verkocht, maar kunnen ook B2B aangeschaft worden voor partijen die er graag mee willen werken, van buitenschoolse opvang tot kindercafés en andere zaken die gezonde baksels maken.

Waarom uniek?
Ilona vertelt dat dit fruitpoeder uniek is omdat het de eerste biologische en 100% natuurlijke smaakstof is die ook geschikt is voor kinderen. "Het fruitpoeder bevat enkel en alleen puur biologisch fruit en is daarnaast zeer rijk is aan vezels. Doordat het fruitpoeder zeer geconcentreerd en intens van smaak is, heb je maar een klein beetje nodig per keer. Er ontstaat een natuurlijke kleur die ondersteunt bij educatie over eten. Want met welk fruit tover je bijvoorbeeld je yoghurt paars? Dit past volledig bij mijn doel om kinderen gezonder te laten eten en meer te leren hoe gezonde voeding voor meer energie en blije buikjes zorgt."

Voor meer info: [email protected] en www.okaeforkids.nl