Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noorse Bama introduceert plasticvrije avocadoverpakking

Eerder werd het plastic bakje van de avocadoverpakking al vervangen voor karton, maar nu het plastic rondom ook vervangen wordt, is de nieuwe oplossing geheel plasticvrij. De avocado’s liggen nu in deze nieuwe verpakking in de winkel.

Åse Øygarden, verpakkingsdirecteur bij Bama: "We hebben lang aan deze verpakking gewerkt. Het is belangrijk voor ons dat de nieuwe verpakking dezelfde houdbaarheid en bescherming biedt als de oude."

Nieuwe en betere oplossing
Bij Bama wordt er de hele tijd op gelet dat er zo weinig mogelijk plastic in de verpakkingen gebruikt wordt, maar zo veel als nodig is. Daarom is Øygarden heel tevreden over de nieuwe avocadoverpakking, die Bama Packaging heeft ontwikkeld en gepatenteerd: "Testen tonen aan dat de verpakking de houdbaarheid van de avocado's verlengt en daarmee wordt voedselverspilling voorkomen." De verpakking is gemaakt van hernieuwbare vezels uit Scandinavische bossen en is 100 procent recyclebaar.

Goede verpakking is belangrijk
Bama krijgt vaak de vraag waarom avocado’s überhaupt een verpakking nodig hebben, maar daarop is het antwoord simpel: de avocado’s van Bama hebben drie rijpheidsstadia: eetbaar, meteen rijp en hard. Het zijn de eetbare avocado’s, per twee verpakt, waar het hier over gaat: de zachtste die het minst kunnen hebben. Ze hebben een goede verpakking nodig om schade te voorkomen, want schade kan leiden tot meer voedselverspilling.

Bama werkt continu aan een duurzame productie. Avocadoteelt kost veel water en daarom werkt de Noorse groothandel samen met telers die zo weinig mogelijk water gebruiken, zodat het waterverbruik niet ten koste gaat van de lokale gemeenschap.

Bron: bama.no

Publicatiedatum: