Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Diverse verpakkingsmachines van ULMA Packaging in nieuw DC Trofi Pack

Tholen - In het voormalige pand van Trofi Pack in De Lier was ULMA Packaging al hofleverancier van de verpakkingsmachines en in het nieuwe distributiecentrum in Den Hoorn werd voor het verpakken van het exotenpakket wederom gekozen voor diverse verpakkingsmachines van de machineleverancier uit Leerdam. Hieronder waren flowpackers, traysealers en verticale verpakkers.


Alex Hofstee van ULMA en Marcel Broekhart van Trofi Pack

"Ze leveren goed spul af, degelijk en dat met een goede service. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen", verduidelijkt operationeel manager Marcel Broekhart van Trofi Pack. Een duidelijk antwoord, wat volgens sales manager Alex Hofstee van ULMA precies bij Trofi Pack past. "Goed is goed en fout is fout. Je weet hier gelijk waar je aan toe bent. De vorige machines bevielen goed, waardoor we hier gelijk een voorstel mochten doen voor de nieuwe machines."

Sinds het pand van 16.000 m2 begin april operationeel ging, gaan de avocado's, mango's, limes, physalis, passiefruit, gember en kurkuma dan ook al over de verpakkingsmachines van ULMA. "We waren snel in de lucht en de machines deden gelijk goed hun werk", aldus Marcel Broekhart. "Servicemonteur Bart  - een wereldvent - heeft hier rond de verhuizing veel gelopen, maar dat is nu niet zo vaak meer nodig. De machines draaien goed en we verwachten binnenkort nog meer orders te plaatsen."

Momenteel komen er zo'n 80 flowpackverpaks per minuut van een lijn, maar die snelheid is ook afhankelijk van de kwaliteit van het product en kan volgens Alex Hofstee gerust oplopen boven de 100 verpakkingen per minuut. "De exotencategorie is natuurlijk booming en Trofi Pack heeft hier alles in huis om de komende jaren met die categorie mee te groeien. Ook in de trend naar topsealverpakkingen bijvoorbeeld bij druiven, hebben we een passende oplossing geboden."

Een noviteit voor deze machines is dat ze op afstand uitgelezen kunnen worden. Zo kunnen productiesnelheden, storingen, benodigde labels en handboeken op afstand worden ingezien. Daarnaast zijn er filmpjes te zien hoe bijvoorbeeld de rollen kunnen worden verwisseld. Met de introductie van MyUlma volgend jaar gaan we nog een stapje verder en kan er direct in het systeem worden aangegeven welke nieuwe onderdelen nodig zijn en kunnen deze via dit systeem direct besteld worden."

Passen al die plastic verpakkingen wel in de huidige tijd? Volgens Alex Hofstee heeft de huidige Corona-pandemie dit wel aangetoond. "Mensen willen een hygiƫnisch product in de supermarkt en willen wel het product zien dat ze kopen. Plastic is ook heel goed te recyclen, als je er maar goed mee omgaat. Wel is er met dunnere folies een plasticreductie mogelijk. Ik geloof ook nooit dat plastic verpakkingen eruit gaan. Ze gaan derving namelijk tegen en ook het tegengaan van voedselverspilling is een belangrijke trend op het moment. Daarnaast zijn onze machines natuurlijk ook uitermate geschikt voor het verwerken van kartonnen trays en folie vervangend papier."

Voor meer informatie:

Harry van der Hout
Trofi Pack
Tel: 0174-266100
[email protected]  
www.trofipack.nl  

Alex Hofstee
Ulma Packaging
Mobiel: +31(0) 651 670 176
[email protected]  
www.ulmapackaging.nl