Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ekoplaza-camagne 'Beter Eten' toont oorsprong haver van Meesters van de Halm

"Machtig om te zien dat midden in de Brabantse natuur de haver groeit!"

De Ekoplaza-campagne 'Voor beter eten' is van start gegaan. Dit meldt Udea-directeur Erik Does op LinkedIn. De eerste video draait om 'De oorsprong van Meesters van de Halm' - René Pluijm ging op zoek naar de oorsprong van de haver die Meesters van de Halm gebruikt in hun muesli en havermout. "Machtig om te zien dat midden in de Brabantse natuur de haver groeit!" 

Eerst bezoekt de kok de akkers rond kasteel Tongelaar, waar de biologische haver wordt verbouwd. Daar geeft teler Jaap Melgers uitleg over de teelt. Vervolgens reist hij af naar Heeswijk-Dinther (op nog geen 25 kilometer afstand van het kasteel), waar René van der Locht uitlegt hoe Graanpletterij De Halm te werk gaat.

De komende acht weken zal elke woensdag een nieuwe video online gaan. Op de website van Ekoplaza staat de volgende uitleg over de nieuwe campagne: 

Tv-kok René Pluijm neemt je mee op reis

René Pluijm is in Nederland en het buitenland op alle gebieden van het restaurantwezen actief geweest, van kok en ober tot aan eigenaar en ontwikkelaar van food formules. Hij is ook bekend van het tv-programma Pluijm's Eetbare Wereld, waarin hij als voorvechter van kwaliteit en echte smaken op zoek gaat naar culinaire schatten. Voor Ekoplaza is René afgereisd naar de oorsprong van Beter Eten. René: "Ik voel dat we met z'n allen langzaam maar zeker eet- en klimaatmoe zijn. We worden overvoerd met allerlei informatie. Ook ik weet het antwoord soms niet meer. Dat er zoveel wordt geschreeuwd door onkundige mensen is doodzonde. Ik wil ontdekken en met enthousiasme laten zien dat het echt kan. Goede voeding in je lijf stoppen, afkomstig van een boer die daar eerlijk geld voor krijgt. Dat is gemaakt op een manier die de aarde het minste schaadt. In mijn ogen zet Ekoplaza een stap in de goede richting met eerlijke, herleidbare verhalen. Een aantal van die mooie verhalen heb ik zelf mogen beleven!"

Voor meer informatie: [email protected]www.meestersvandehalm.nl, www.ekoplaza.nl 

Publicatiedatum: