Triodos Organic Growth Fund zag beheerd vermogen met 4,4% groeien

In het eerste half jaar van 2020 is het beheerd vermogen van Triodos Investment Management gelijk gebleven op EUR 4,9 miljard (ultimo 2019: EUR 4,9 miljard).  Zoals te verwachten ten tijde van een wereldwijde gezondheids- en economische crisis, heeft een aantal van de beleggingsfondsen van Triodos Investment Management negatieve impact ondervonden van de COVID-19 pandemie. Tegelijkertijd hebben sommige fondsen deze impact minder tot niet ondervonden, waardoor Triodos Investment Management in de eerste zes maanden van 2020 over het geheel genomen een stabiel resultaat heeft gerealiseerd. 

Jacco Minnaar, directievoorzitter van Triodos Investment Management: “Het eerste halfjaar van 2020 stond uiteraard volledig in het teken van de gevolgen van de COVID-19 gezondheids- en economische crisis. Veel landen werden of zijn nog altijd geconfronteerd met ingrijpende lockdowns, met zowel persoonlijke als economische onzekerheden als gevolg. In deze context ben ik content met hoe we als organisatie hebben gereageerd op de crisis en hoe we toegenomen risico’s en onzekerheden hebben kunnen mitigeren, en dat investeerders hun investeringen in onze fondsen hebben gecontinueerd. Dit heeft er toe geleid dat we ondanks alles een stabiel resultaat in de eerste zes maanden van het jaar hebben gerealiseerd.”

Triodos Organic Growth Fund
Triodos Organic Growth Fund, het fonds dat investeerders de mogelijkheid biedt om te participeren in de groeiende sector voor biologische voeding en duurzame consumentenproducten in Europa, zag het beheerd vermogen met 4,4% groeien naar EUR 44,0 miljoen.

Zoals bij veel beleggingsfondsen, is de impact van COVID-19 ook bij de Triodos beleggingsfondsen tot uiting gekomen in de rendementen. Aan het begin van de crisis, in het eerste kwartaal van 2020, heeft de impact van COVID-19 en het voor een belangrijk deel stil vallen van economische activiteiten, bij een groot aantal fondsen geleid tot negatieve correcties van de rendementen op portefeuilleniveau. Echter in het tweede kwartaal toonden verschillende  fondsen tekenen van herstel, waardoor over het geheel genomen de negatieve impact van de pandemie voor het merendeel van de fondsen relatief beperkt is gebleven.

Meer gedetailleerde informatie over de financiële ontwikkelingen van de fondsen in het eerste halfjaar van 2020 is beschikbaar in de halfjaarverslagen van deze fondsen. De halfjaarverslagen worden op 31 augustus 2020 gepubliceerd op www.triodos-im.com.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.