Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hulp bij buitenfamiliaire bedrijfsovername

Vernieuwde platform van Boer zoekt Boer is live

Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) heeft op woensdag 1 mei, samen met Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord, het vernieuwde platform van Boer zoekt Boer. Het 'oude' principe van Boer zoekt Boer, maar dan in een nieuw jasje. Met deze livegang kunnen overdragers en potentiële opvolgers bij een buitenfamiliaire overname nog makkelijker met elkaar in contact komen.

NAJK ziet veel agrarische bedrijven eindigen, omdat er geen opvolger is. Tegelijkertijd zijn er veel jongeren die heel graag boer willen worden of een samenwerking aan willen gaan, zonder zicht op een agrarisch bedrijf. Met het initiatief 'Boer zoekt Boer' biedt NAJK, samen met Rabobank, LLTB, ZLTO en LTO Noord begeleiding bij buitenfamiliaire bedrijfsovernames. De afgelopen jaren hebben al meerdere bedrijfsoverdragers en opvolgers elkaar gevonden en zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. Met het platform dat sinds 1 mei live staat, kan dat nu nóg makkelijker.

Hulp bij buitenfamiliaire bedrijfsovername
"Een bedrijf overdragen of overnemen is een complex proces en gaat niet van vandaag op morgen", legt Coen van den Bighelaar, dagelijks bestuurder bij NAJK met de portefeuille bedrijfsovername, uit. "Via dit nieuwe platform kunnen potentiële stoppende ondernemers in contact komen met jonge, enthousiaste, toekomstige ondernemers. Bedrijfsbeëindiging kan hiermee bedrijfsopvolging worden!" Door een account aan te maken via boerzoektboer.najk.nl kan er deel worden genomen aan het online platform.

Kleine bijdrage, groot resultaat
Om het gebruikersgemak hoog te kunnen houden, wordt er jaarlijks een bedrag van €75,- geïncasseerd bij gebruik van het platform. Projectleider Marjan Holtland is enthousiast over de verbeteringen van het platform: "We kijken er naar uit om op ons vernieuwde platform nog meer positieve matches en succesvolle samenwerkingen te zien ontstaan!"

Voor meer informatie:
NAJK
Bemuurde Weerd oz 12
3514 AN Utrecht
030 2769869
[email protected]
www.najk.nl

Publicatiedatum: