Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Masterclasses over composteerbare producten

Drie masterclasses geven u een compleet beeld over de stand van zaken met betrekking tot composteerbare producten (16 september, 30 september en 6 oktober). Er leven nog altijd veel vragen over composteerbare producten. Vragen met betrekking tot de grondstoffen, toepassingsmogelijkheden, certificering en normering en de zogenaamde end-of-life van een composteerbaar product. Om hier nu voor eens en altijd duidelijkheid in te scheppen, organiseert brancheorganisatie Holland Bioplastics een drietal gratis masterclasses in webinar-vorm waarbij deskundigen ingaan op de meest prangende vragen en onduidelijkheden. Graag nodigen we u uit om hieraan deel te nemen.

De masterclasses zien er als volgt uit:

Woensdag 16 september - 10:00 - 12:00 uur
Industrieel composteerbare producten
Tijdens deze masterclass wordt onder meer ingegaan op de EN13432 norm voor composteerbare producten. Wat houdt deze norm in, wanneer komen producten voor deze norm in aanmerking en wat is de rol van de NEN bij het opstellen van de EN-norm. Daarnaast worden de uitkomsten besproken van een composteringsstudie die door Wageningen University is uitgevoerd. Dit onderzoek leverde interessante resultaten op die de kwaliteiten van EN13432 gecertificeerde composteerbare producten bevestigden.

Sprekers tijdens deze masterclass zijn:
Bruno de Wilde - Lab manager van Organic Waste Systems
Berthe van Haaster - Consultant Environment and Society bij NEN
Maarten van der Zee - Senior scientist Biobased Products bij de WUR

Aanmelden voor deze masterclass.

Woensdag 30 september - 10:00 - 12:00 uur
Composteerbare verpakkingen en producten vanuit brandowner perspectief
Producenten en aanbieders van consumentenproducten worden zich steeds bewuster van de noodzaak om tegemoet te komen aan de eisen van hun klanten als het gaat om duurzaam beleid. Daarbij spelen verpakkingen een belangrijke rol. Composteerbare verpakkingen en producten bieden brandowners de mogelijkheid om hier op een passende wijze op in te spelen. Tijdens deze masterclass geven een A-merk producent en een bekende retailer inzicht in de rol die composteerbare verpakkingen spelen bij hun MVO-beleid.

Het definitieve overzicht met sprekers wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Aanmelden voor deze masterclass.

Dinsdag 6 oktober - 10:00 - 12:00 uur
Composteerbare producten: productverantwoordelijkheid en financiële aspecten
In deze masterclass wordt ingegaan op de financiële aspecten van de end-of-life van composteerbare producten en verpakkingen. Om de toepassing van composteerbare producten en verpakkingen interessanter te maken, zal er een situatie gecreëerd moeten worden waarbij de inkomsten van het afvalfonds verpakkingen niet terecht komen in een algemene pot, maar bij de composteerders. Tijdens dit webinar wordt er ingegaan op de huidige situatie in Nederland en wordt er gekeken naar de wijze waarop men hiermee omgaat in Italië. De Italianen hebben een interessante andere visie die de toepassing van composteerbare producten en verpakkingen stimuleert.

Het definitieve overzicht met sprekers wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Aanmelden voor deze masterclass.

Publicatiedatum: