Veevoermaatregel gaat van tafel, Kort geding Stichting Stikstofclaim blijft voorlopig staan

De veevoermaatregel van het ministerie van LNV gaat van tafel melden Haagse bronnen aan de NOS. Het besluit is genomen naar aanleiding van het doorrekenen van de maatregel door de Wageningen Universiteit & Research. Hierin zou blijken dat de opbrengst, de besparing op de uitstoot van stikstof, minimaal is. Men verwacht dat het ministerie van LNV later vandaag met een officiële verklaring komt.

Voor morgen staat een kort geding op de agenda die Stichting Stikstofclaim heeft aangespannen tegen de Nederlandse Staat. Volgens de stichting ontbreekt op meerdere terreinen een wettelijke of deugdelijke grondslag voor de veevoermaatregel waaronder ook de negatieve effecten voor de diergezondheid en dierenwelzijn. “Het is goed nieuws dat de veevoermaatregel nu van tafel gaat maar we wachten het nog af,” laat woordvoerder John Spithoven weten. “We beraden ons op dit moment en wachten op meer duidelijkheid die we verwachten in de officiële verklaring. Wat ons betreft gaat het kort geding morgen gewoon door. We verwachten namelijk dat hiermee ook de randvoorwaarden duidelijker worden. Nu blijft er nog teveel ruis hangen rond de hele maatregel.”

Bron: NOS, Stichting Stikstofclaim


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.