Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuwe plasticvrije deosticks

"Dit is een deo waar geen luchtje aan zit"

Tholen - Marcel's Green Soap heeft een duurzame deodorant geïntroduceerd. "Dit is een deo waar geen luchtje aan zit. Figuurlijk dan. Want ze ruiken superlekker. Als je iets op je huid smeert, is het toch wel prettig om te weten dat daar geen vervelende ingrediënten zoals aluminium en alcohol in zitten. Onze deosticks zijn gemaakt van biologische oliën en baking soda", vertelt Marcel Belt. Hij geeft aan dat de introductie zeer succesvol verlopen is. "We zijn positief verrast hierover. Zo zijn we de afgelopen weken al 2 keer 'out of stock' gegaan met de deosticks in onze webshop. Daarop hebben we snel de voorraden aangevuld."

Marcel geeft aan dat de keuze voor baking soda als ingrediënt een hele bewuste was. "Baking soda is heel natuurlijk en zacht. We hebben ook geen aluminiumzouten in de deo's verwerkt. Onze deo doodt de bacteriën die de nare geurtjes veroorzaken. Daardoor blijf je wel normaal transpireren. Dat vinden wij heel belangrijk, je lichaam moet toch het vocht kwijt."

Plasticvrij
De deosticks zijn verpakt in karton. Dit past dus in de missie richting plasticvrij. "Bij plasticvrij denkt men al snel aan producten als groenten en fruit, maar ook met verzorgingsproducten valt nog zoveel terrein te winnen op het gebied van plasticvrije verpakkingen. Waar het kan gaan wij voor karton en dus plasticvrij. En wanneer we plastic gebruiken, gaat het om 100% gerecycled plastic. We willen de hele markt verduurzamen en hopen hiermee ook andere producenten te inspireren."

Drie varianten
De deosticks zijn er in drie varianten: Vanille & Kersenbloesem, Tonka & Muguet en Argan & Oudh.

Vanille & Kersenbloesem: "Kersenbloesem staat symbool voor het begin van de lente, voor vernieuwing. Dat is precies wat deze geur doet: je zo fris laten voelen dat je als nieuw bent. Als kers op de taart hebben we er vanille aan toegevoegd voor het rustgevende gevoel."

Tonka & Muguet: "Tonka is een heilig boontje uit Zuid-Amerika. Het kan zelfs hallucinerend werken zodat je heerlijk kan wegdromen als je deze deodorant gebruikt."

Argan & Oudh: "Arganolie maken we van de vruchten van de boom der schoonheid. Oudh komt van de agarboom. Het is een hars dat de boom beschermt en mooi houdt. Je waant je met deze geur in het sprookje van 1001 nachten."

Sneak peek
Eind juli zijn de eerste deo sticks van de band gerold. Op de facebookpagina van Marcel's Green Soap kregen de volgers toen al een sneak peek en werd hen gevraagd om te raden wat het nieuwe product zou zijn. De vermoedens liepen zeer uiteen, van eau de toilette tot lippenbalsem en van bodybutter tot geurstokjes. Een flink aantal mensen gokte ook goed.

Voor meer informatie:

Marcel Belt
Green Soap Company
Voorhelmstraat 25-002
2012 ZM Haarlem
0235 422304
[email protected]  
www.marcelsgreensoap.com