Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Trofee gewonnen door bio-boeren Koen Lipman en Melissa Schuurman

Mooiste Modderpoel 2020 ligt in Hellendoorn

De verkiezing van de Mooiste Modderpoel is dit jaar gewonnen door bio-boeren Koen Lipman en Melissa Schuurman uit Hellendoorn. Ruim 4.300 mensen brachten hun stem uit.

Voor de zestiende editie van de Mooiste Modderpoel-verkiezing van Wakker Dier, waren de biologische boeren Mark en Henk uit Mariënvelde en Koen en Melissa uit Hellendoorn in de race. Bij beide poelen maken ook zwaluwen gebruik van de poel. De modder uit de poel is plakkerig door de varkensmest, geliefd nestmateriaal voor de vogels.

Koen en Melissa met Bennie Rupert (specialist biologische varkenshouderij bij Reudink).

De poel van winnaars Koen en Melissa uit Hellendoorn bestaat drie jaar. Sinds die tijd hebben ze op deze plek bio-zeugen. De poel loopt af, maar is niet te diep: de varkens kunnen er helemaal doorheen waden. Naast de poel staan vier schuurpalen, elk meer dan een meter diep de grond in, zodat de varkens ze niet omver duwen. Hier kunnen de varkens lekker tegenaan schuren. Als het warm is, overnachten de 'wildkampeerders' onder de varkens zelfs aan de rand van de poel.

Koen en Melissa runnen een biologisch zeugenbedrijf met 135 zeugen in Hancate (bij Hellendoorn) en zijn klant bij Reudink. De modder zorgt voor verkoeling en beschermt de huid tegen verbranding door de zon, maar de modder is ook goed tegen insecten en het helpt bij de genezing van wondjes. 

Publicatiedatum: