Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Burgemeester doet vakantiewerk bij Biologisch Melkveebedrijf Marinus

Burgemeester Oebele Brouwer van Gemeente Achtkarspelen doet deze vakantie allerlei vakantiejobs erbij. Tijdens het zomerreces heeft de burgervader iets meer tijd vrij en wil hij lokale bedrijven en mensen beter leren kennen. Afgelopen week had hij zijn eerste baantje bij Melktap ‘Molke en Huning’ van biologisch Melkveebedrijf Marinus in Twijzel. Om 5.30 stond de burgemeester in de melkput van Marinus.

Foto: © Binne-Louw Katsma / Gemeente Achtkarspelen.

“Ik heb het er druk mee komende weken! Niet dat ik de illusie heb dat ik echt een verschil maak in die paar uren die ik meewerk hoor. Misschien loop ik de mensen nog wel het meest voor de voeten!”, lacht Brouwer. “Maar de gesprekken, horen wat er echt speelt in een bepaalde sector, de mensen achter een bedrijf leren kennen, dat vind ik het allermooiste en ontzettend waardevol.”

De komende weken staan er verschillende baantjes op de planning. Van werken in de zorg tot en met de voeten in de (spreekwoordelijke) klei bij een hoveniersbedrijf. Van meehelpen bij zwemles tot visites rijden met een veearts. “Ik kreeg zoveel uitnodigingen. Helaas lukt het me niet om op alle uitnodigingen in te gaan. Ik heb ervoor gekozen om zoveel mogelijk verschillende dingen te doen. Volgend jaar maar weer!”, aldus burgemeester Brouwer.

Publicatiedatum: