Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inkuilmiddelen Pioneer goedgekeurd voor biologische landbouw

De inkuilmiddelen van Pioneer hebben een Europees certificaat gekregen waardoor ze vanaf nu ook in de biologische landbouw gebruikt kunnen worden.

Het gaat om inkuilmiddelen Pioneer 1188, Pioneer 11A44, Pioneer 11G22, Pioneer 11GFT, Pioneer 11CFT en Pioneer 11B91. De producten werden gekeurd en zijn geschikt voor biologische landbouw volgens de Europese richtlijn EC 834/2007. Deze richtlijn bevat de basisdoelstellingen en algemene principes voor biologische producten. De doelstellingen zijn gericht op duurzaamheid en productiekwaliteit, die moet voldoen aan de behoeften van de consument.

Jan Willem Bruins, Seeds Sales Manager Benelux bij Corteva, is blij met het certificaat. "Nu kunnen we echt alle boeren ons uitgebreide pakket aan inoculanten leveren." Met de toename van het belang van biologische landbouw past dit certificaat binnen Corteva's beleid dat blijft inzetten op duurzaamheid.

Corteva, een nieuw internationaal landbouwbedrijf gespecialiseerd in gewasbeschermingsmiddelen en zaden, is vorig jaar ontstaan door de fusie van DOW Agroscience, DuPont Crop Protection en Pioneer Hi-Bred zaden. "Naast de verkoop van conventionele landbouwproducten, zijn wij momenteel steeds actiever in de ontwikkeling van biologische bestrijdingsmiddelen. Verder verkopen wij ook al enige jaren een aantal gecertificeerde BIO-maishybriden voor de BIO-landbouw. Nu zijn dus recent onze Pioneer inkuilmiddelen, d.m.v. een Europese certificatie, ook voor de BIO-landbouw toegelaten", aldus Jan Willem.

Boeren kunnen het certificaat verifiëren op de website www.inputs.bio. Bij supplier vul je 'Pioneer' in.

Om duidelijk aan te geven dat de inkuilmiddelen voortaan ook in de biologische landbouw gebruikt kunnen worden, krijgen ze voortaan een logo op de verpakking. Dit logo is ontworpen door Corteva Agriscience Benelux en goedgekeurd voor gebruik.

Voor meer informatie:
www.corteva.nl

Publicatiedatum: