"Zo'n goed verhaal, je voegt thuis water toe"

Shampoovlokken verminderen transport met 80%

Tholen - Marley's Amsterdam maakt 's werelds eerste shampoo-vlokken. Het gaat om vlokken met alleen de werkzame stof van shampoo. Thuis voegt de gebruiker zelf kokend water toe, zodat toch de vloeibare shampoo ontstaat die men gewend is. Marley's is nieuw bij Yaviva. Pieter Hofland, oprichter van de groothandel in natuurlijke cosmetica: "Hierachter zit zo'n goed verhaal, dit duidelijke concept spreekt me enorme aan. Daarom denk ik dat dit de eerste keer is dat een dergelijk product het echt kan gaan maken."

Hij vervolgt: "Dit is gewoon heel goede shampoo. Marley's combineert eigenlijk de voordelen die shampoobars en normale shampoo's bieden. Je hoeft er niks op in te leveren. En het unieke is dat de shampoo's zonder water vervoerd worden. Vier van de vijf auto's met verzorgingsproducten is normaliter gevuld met water. Marley's doel werd dus om het transport met 80% te verminderen. Tegelijkertijd dringen ze hiermee het plasticgebruik drastisch terug. Marley's adviseert namelijk om de versgemaakte shampoo over te gieten in een oude shampoofles of een andere herbruikbare fles. Hiermee gaan ze single use plastic tegen."Pieter geeft aan dat Marley's Yaviva al eens eerder benaderd had, maar toen stond het merk echt nog in de kinderschoenen. "Ze waren toen nog maar net bezig. Toen dit merk nog een keer voorbij kwam besloten we er mee aan de slag te gaan." Marley's is ontwikkeld door drie studenten. Zij volgden de minor Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Gedurende een half jaar werden zij ondersteund om hun eigen onderneming door de start-upfase te loodsen. De opleiding wordt afgesloten met een elevator pitch en de winnende pitch werd gehouden door Marley's Amsterdam.

Het gaat om een volledig natuurlijke shampoo zonder palmolie, SLS, parabenen en microplastics. De shampoo van Marley's is verkrijgbaar in drie varianten:

  • Blauw: Mandarijn & Lavendin
  • Oranje: Eucalyptus & Groene klei
  • Geel: Honing & Wierook

Pieter geeft tot slot aan dat er ook een conditioner in ontwikkeling is, eveneens waterloos.

Bekijk hier de instructievideo: 

Voor meer informatie:

Pieter Hofland
Yaviva
Kwekerijweg 2B
3709 JA Zeist
0343 755287
info@yaviva.nl  
www.yaviva.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven