Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Frutmac vervolledigt zijn gamma van tray-verpakkingsmachines

Zippmatic innovatie op verpakkingsgebied

Na het succes van de Blitzmatic+ verpakkingsmachine in de afgelopen 18 maanden vult Frutmac zijn assortiment traysealmachines aan met Zippmatic, dat een nieuw en compleet assortiment aanvult om zelfs aan de meest uiteenlopende verpakkingseisen te voldoen.

Het gaat van de lancering van de ‘single’ machine op Fruit Logistica tot de lancering van een compleet systeem: ‘de Zipp-solution’, die technologie en type verpakking in één oplossing combineert. De machine verpakt het product snel en eenvoudig in de nieuwe duurzame voedselcontainers, met de volgende mogelijkheden: 'Wrap' (gewikkeld) of 'Flat' (speciale sluiting) en 'Interlocking' (systeem dat op maat is gedefinieerd).

Flat-verpakking

Blitzmatic+, een automatische verpakkingsmachine voor trays, is ongeveer anderhalf jaar geleden gelanceerd en is inmiddels een succes gebleken. Het Blitz+ deksel wordt automatisch op elke kartonnen of graspapierbak gelijmd. Deze deksels zijn ontworpen om zowel een maximale zichtbaarheid van het product te garanderen als om verpakte producten veilig in de tray te bewaren.

Flat-verpakking

Dankzij het unieke mechanisme wordt het fruit voorzichtig en zonder wrijving vastgehouden, ook al zijn ze van verschillende grootte. Aan de basis bevindt zich de Blitz-bak, verkrijgbaar in dezelfde versies als de Blitz+ deksels en volledig aanpasbaar en verkrijgbaar in verschillende maten voor 4, 6 of 8 stuks.

"Een innovatie is niet geïmproviseerd," legt directeur Stephan Christoph uit, "maar is het resultaat van een ontwikkeling die uit verschillende fasen bestaat. Frutmac is een bedrijf van Europees belang voor individuele verpakkingsoplossingen in de verssector. Betrouwbaarheid is een van onze sterke punten en we lanceren een nieuw product pas als we klaar zijn om volledig aan de wensen van de klant te voldoen. " In dit geval ontwikkelde de groenten- en fruitverpakker niet alleen de machine, maar ook de Wrap- of Flat-verpakking.

Wrap-verpakking

Voor degenen die speciale vereisten hebben en het beste uit hun product willen halen, is er de nieuwe  ‘Eco Zipper’ een milieuvriendelijke verpakking zonder lijmverbindingen,

De verpakking wordt niet gelijmd, maar aan elkaar verbonden door middel van perforatie.

"Wij waren de eersten die deze oplossing ontwikkelden, " voegt Christoph eraan toe, "die in 2020 werd geperfectioneerd door het gamma van bakken en vergrendelingssystemen uit te breiden. De flexibele en duurzame Zippsolution-verpakking is aanpasbaar aan verschillende soorten groenten en fruit, met verschillende verpakkingsgroottes."

De Zippsolution-verpakking bestaat uit één stuk en vormt een uitstekend communicatiemiddel naar de consument toe, aangezien zowel het logo alsook informatie op de kaart kan worden afgedrukt. Het materiaal kan bestaan uit golfkarton of composteerbaar graspapier (40% gras).

Zippmatic

De kartonnen zijvleugels wikkelen de ronde vruchten en zetten ze vast dankzij de X-vorm zonder de zichtbaarheid van het product aan te tasten. Bij de Flat-verpakking sluiten de zijvleugels de container horizontaal af en vindt de vulling in vrije vorm plaats. .

Voor meer informatie:
Stephan Christoph
Frutmac
Via Vilpiano 46
39010 Nalles (BZ)
Italië
+39 0471 676700
[email protected]
www.frutmac.com

Publicatiedatum: