Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Penny en BIOhof Kirchweidach lanceren innovatieve voor trostomaten

Nieuwe verpakking voor biologische tomaat uit Kirchweidach

In de groenten- en fruitsector zijn er twee permanente trends met betrekking tot de wensen van de klant. Enerzijds moeten groenten en fruit zo regionaal mogelijk worden geteeld en op de markt gebracht. Aan de andere kant verwachten steeds meer klanten dat de producten onverpakt zijn. Maar het is niet altijd zinvol om volledig af te zien van verpakkingen.

Daarom hebben Penny en BIOhof Kirchweidach samen een innovatieve verpakkingsoplossing voor de Naturgut Bio trostomaten ontwikkeld. De nieuwe verpakking presenteert perfect het hoogwaardige product: 'regionale biologische tomaat uit Kirchweidach'.

Directeur Florian Steiner met de nieuwe verpakking

De verpakking overtuigt niet alleen door zijn waardevolle en fraaie vormgeving, maar biedt ook veel voordelen op het gebied van functionaliteit. Deze is milieuvriendelijk en robuust, er is een uitstekend zicht op het product, door de stapelbaarheid wordt het transportvolume verminderd, het biedt een optimale bescherming van het product, de verpakking heeft een hoge slagvastheid en drukbestendigheid, het karton is 100 % recycleerbaar en heeft een langere levensduur door een ideaal ademend vermogen en vermijding van condensatie.

"Ik ben erg blij dat we samen met Penny dit duurzame en milieuvriendelijke verpakkingsconcept met succes op de markt hebben kunnen positioneren," zegt Florian Steiner, directeur van BIOhof Kirchweidach. De nieuwe verpakking is nu verkrijgbaar in alle 352 Penny-winkels in Beieren en omgeving. Zo zetten Penny en BIOhof Kirchweidach samen een belangrijke stap naar een toekomst zonder plastic verpakkingen.

Patricia Brunn, Penny's divisiemanager Ultrafresh: "Penny streeft naar een lange termijn duurzaamheidsstrategie waarbij de verpakking een centrale rol speelt. We bekijken het onderwerp niet geïsoleerd, maar zien het altijd in de context van onze strijd tegen voedselverspilling. We laten de verpakking dus niet in de steek voor de prijs van het weggooien van nog veel meer. Ik ben daarom des te meer verheugd dat we een volledig recyclebare kartonnen verpakking voor Naturgut Bio trostomaten hebben ontwikkeld."

Voor meer informatie:
Florian Steiner
BIOhof Kirchweidach GmbH & Co. KG
Glocken 3
84558 Kirchweidach
Duitsland
+49 8623 985 06 13
[email protected]
www.biohof-kirchweidach.de

Publicatiedatum: