Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
JOIK van binnen en van buiten compleet vernieuwd

"De badtruffels openen de deuren naar cadeauwinkels"

Tholen - Het merk JOIK is compleet vernieuwd. Niet alleen zijn de producten voorzien van een nieuwe look, ook qua inhoud is er veel veranderd. "Het mooie is dat alle producten nu bio-gecertificeerd zijn. En overall zien de producten er nu veel chiquer uit. Dit alles maakt het plaatje compleet", zo geeft Pieter Hofland van Yaviva aan. De groothandel in natuurlijke cosmetica is sinds een paar maanden exclusieve distributeur/groothandel voor het uit Estland afkomstige JOIK (voor Nederland, België en Luxemburg). De producten zijn ook bij Holland Pharma verkrijgbaar.

De herintroductie is volgens hem zeer succesvol te noemen. "JOIK is na een paar maanden verkoop nu ons derde merk." Pieter hoefde niet lang na te denken toen JOIK op zijn pad kwam. "Het merk kwam vrij en ik besloot het gewoon te gaan doen. Het is een groot merk en daardoor al erg volwassen. Dit zorgt voor een soepele samenwerking."

Er is een lijn voor biologische huidverzorging/-verbetering: JOIK Organic. En een lijn met de beroemde natuurlijke geurkaarsen waar het in 2005 mee begon, diffusers en veel meer: JOIK Home & Spa. "We hebben de beschikking over een grote stelling met JOIK-producten. Dat ziet er in één oogopslag fantastisch uit. Het bijzondere is dat zowel salons als retail geïnteresseerd zijn in de producten van dit merk."

Op productniveau vallen hem een paar dingen op. "De badtruffels zijn heel populair. Ze zien er prachtig uit en dit product opent bijvoorbeeld ook de deuren richting cadeauwinkels, zowel fysiek als online. Ook de vegan sojakaarsen lopen goed. Ik had sowieso wel verwacht dat de Organic-lijn goed zou gaan lopen, maar over de opnamebereidheid van de Home & Spa-producten ben ik in positief opzicht serieus verbaasd."

Eén van de varianten badtruffels. 

Pieter vertelt dat JOIK bij het complete productieproces betrokken is, ze besteden niets uit. "Alles wordt handgemaakt en niet getest op dieren en zoveel mogelijk van lokaal groeiende ingrediënten bereid: koolzaadolie, duindoornolie en Estlandse kruiden en honing bijvoorbeeld vind je in veel van hun producten terug."

De herkomst van het merk is duidelijk terug te zien in de producten. Voor inwoners van Estland is in contact zijn met de natuur een belangrijk onderdeel in het leven. En de folkloristische tradities worden nog altijd van generatie op generatie doorgegeven. "Dit zie je terug in JOIK: het bedrijf combineert oude vaardigheden en kennis over hoe planten te gebruiken voor schoonheid en gezondheid met modern onderzoek, moderne ingrediënten en moderne productietechnieken."

Over JOIK
Het verhaal van JOIK begon in de winter van 2005 toen oprichter Eva-Maria besloot om zelf in de wereld van geurkaarsen te duiken, omdat ze geen op aardolie gebaseerde paraffinekaarsen wilde branden en de geuren haar tegenvielen. Daarom leerde ze zelf hoogwaardige geurkaarsen te maken. De paraffine werd vervangen door sojawas en de aroma's haalde Eva-Maria uit de Estlandse natuur. De feedback die ze krijgt van haar omgeving stimuleert haar de kaarsen aan te bieden bij enkele designwinkels in hoofdstad Talinn, en zo ontstaat haar bedrijf.

Zodra haar geurkaarsen staan als een huis, besluit ze verder te zoeken naar natuurlijke producten die hoogkwalitatief en effectief zijn. Ze doet een studie naar verschillende planten en oliën en vraagt advies aan specialisten over werkzame ingrediënten. Van kaarsen groeit haar interesse richting natuurlijke huidverzorging. JOIK is geboren. De filosofie: eerlijke, natuurlijke producten die verwennen, effectief zijn en emoties aanspreken. Een geur die een herinnering boven brengt, een kruid dat doet denken aan zwoele zomeravonden.

Voor meer informatie:

Pieter Hofland
Yaviva
Kwekerijweg 2B
3709 JA Zeist
0343 755287
[email protected]  
www.yaviva.nl